Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 10 de gener de 2014

Conill al wok {amb groselles}


Aquest any ens hem proposat fer-ho fàcil. Menjar bé i senzill. I si pot ser, sense massa despesa, d'una manera econòmica. Almenys ho intentarem. El primer dia de l'any vàrem fer un conill que va resultar molt bo.
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 1/2 conill
 - 1 pebrot verd
 - cols de Brussel·les
 - sal i pebre
 - oli d'oliva
 - 1 cullerada de salsa de soja
 - 1 cullerada de Royal líquid (sucre caramel·litzat)
 - groselles
 - 2 tasses (cafè) d'arròs
 - 2 alls

Farem:
En una olla de pressió bullim, en aigua, el conill durant 20'.
El traiem, desossem i reservem.
També guardem el caldo.
Escalfem el wok ben calent i hi posem unes tres cullerades d'oli d'oliva, hi coem a foc fort, el pebrot tallat a rodanxes i les cols de Brussel·les.
Afegim el conill desossat i una tasseta del caldo, saltejant-lo un parell de minuts.
Si ens agrada que quedi una mica caramel·litzat hi afegim la salsa de soja i el sucre Royal.
Fem l'arròs en una paella on posem dues cullerades d'oli d'oliva, els alls i l'arròs. 
Remenem uns segons i hi aboquem caldo de conill suficient perquè quedi solt.
Acompanyem el conill d'aquest arròs i unes groselles que hi donaran un punt agredolç.
Tenim un altre arròs de conill que també va quedar molt bo. Hi podeu donar un cop d'ull: arròs de conil a l'estil murcià. Segur que us agrada.

Mentre cuinava Jason Mraz em cantava I'm Yours. Una manera relaxada de començar l'any. Em voleu acompanyar aquest 2014 cantant, llegint, ballant i cuinant tranquilament? Aquí us esperaré!

18 comentaris:

  1. M'agrada, simple, saborós i amb una gran elegància :)

    ResponElimina
  2. un plat molt equilibrat, ben presentat i econòmic. Si amb una mica d'imaginació no és tan difícil fer coses delicioses, oi, Nani? Quina prova més bona que aquesta que ens presentes...! Petons

    ResponElimina
  3. Sa i baratet!!!! Ideal Nani.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Aquesta recepta ho té tot: bona, sana, gustosa, econòmica, senzilla i elegant.
    Que tinguis un feliç 2014!

    ResponElimina
  5. M'afegeixo al ball! Un platillo senzill i boníssim, bon inici d'any, si senyor!

    ResponElimina
  6. Com sempre: molt bona pinta, encara no he fet res al wok y el tinc mort de fàstic així que a veure si aprofito la recepta ^^
    Petons!

    ResponElimina
  7. No se m'hauria acudit mai fer el conill a l'olla a pressió, realment ha de quedar molt tendre. I quin contrast, les groselles. Un plat molt apetitós. Petons.

    ResponElimina
  8. A Holanda el conill és caríssim, pero si en compro segur que provaré aquesta recepta.
    petons

    ResponElimina
  9. Doncs mira NANI, a part de que el conill es una de les mevas carns preferidas, l'altre día vaig comprar una bossa de cols de Brusseles congeladas i ja se quin ús els hi daré.
    MOLTS PETONS MACA :)))

    ResponElimina
  10. Uuuuau!! No coneixia el teu bloc i m'ha agradat moltissim el que he vist! Tens un bloc molt bonic, molt blanc i m'encanten aquest tipus de bloc! I que dir-te de la recepta, bonissima! Em sembla una proposta molt i molt sana i a més, bonissima! Les fotos son precioses! M'encanta tot :) Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  11. se ve ríquisimo este plato que has preparado! no sabes el hambre que me ha dadooo los colores, todo, se ve precioso!
    Espacio Culinario

    ResponElimina
  12. La cuina al wok m'agrada. Com dius és senzilla i equilibrada: una mica de verdures, d'arròs o pasta, alguna carn i ja tenim un àpat complert!
    De moment m'abstinc de menjar conill, tenint-ne un per mascota i fent-se estimar com es fa estimar, no puc. De fet me'l menjaria, però a petons!

    ResponElimina
  13. No tinc wok, però veient aquests plats, es converteix en el número 1 dels estris imprescindibles pendents! Petons!

    ResponElimina
  14. Cuanto tiempo hace que no uso el wok, hasta se me había olvidado que tenía uno, gracias por la receta, exquisita.
    Besos linda.

    ResponElimina
  15. Un propòsit genial que de moment heu acomplert amb aquest plat, bo, saborós, senzill i econòmic!

    ResponElimina
  16. quina bona pinta aquest conill!!! És un plat saníssim! Petonets

    ResponElimina
  17. Nani ets la cuina més "slow cuina" que conec i això ja saps com m'agrada :o) Senzill i els ulls estàn contents, una meravella!!!
    Petonets i molt bona setmana tot i que ara tinc un dubte: t'he desitjat ja un molt bon any 2014???
    Desitjan

    ResponElimina
  18. Una presentació i un plat acolorit de 10.
    Es veritat a vegades mengem amb els sentits.
    Els ulls, el gust, la flaire, la textura......
    Bon any.

    Nani, ja ens diràs quelcom de la trobada.
    En principi compte amb nosaltres, el meu marit i jo..
    Petons

    ResponElimina