Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 15 de febrer de 2014

Gadagangs a la planxa {són de Tarragona}


Ja ens estem apropant a la Trobada de Blogaires del dia 22. I només per a ensenyar-vos una de les delícies que veureu, tot visitant el mercat, són els gadagangs. També coneguts com a escamarlans. Una manera ben bona de menjar-los és a la planxa. I si són de Tarragona encara més.


Necessitarem:
 - gadagangs grossos
 - oli d'oliva
 - sal

Farem:
Els obrim pel mig i els posem sobre la planxa ben calenta.
Els deixem una mica crus.
Els amanim amb l'oli després de coure'ls, així com la sal.

Una menja tan senzilla que us farà tocar el cel. Si l'acompanyeu d'un bon vi blanc, ja no ens cal res més.

De fons, un grup tarragoní: Bongo Botrako, Todos los dias sale el sol.

18 comentaris:

  1. Quina ilu...7 dies...conta enrere!!!!! Hi haurà sol? Si no n'hi ha, no pateixis...ja estaràs tu!!!

    m'ha encantat el nom dels escamarlans...primer he pensat que era un nom amb el que la Violeta els anomenaba....jajaja però tot i que jo no sòc de marisc, aquests me'ls menjo tots.
    Kisses

    ResponElimina
  2. Tic tac, tic tac, descontando días que estamos, qué ganas!!! La semana se me va a hacer de un larga...
    Cuando he leído el nombre he pensado "Yo juraría que eso son cigalas o-O", jejjeje. Qué ricassss!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Gadagans... boníssims!!!!
    Ens veiem dissabte. Ja em deixaran entrar?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. I jo sense poder anar.... Mira tot el que em perdo!!
    Petons

    ResponElimina
  5. Quines ganes de que arribi dissabte!!!! MMMmmmmm......
    Petons i bona setmana, Nani!!!!
    Olga

    ResponElimina
  6. Jo els coneixia com escamarlans o cigales... tenen una pintaaaaaa :)
    Espero que os ho passeu molt bé a la trobada.
    petons

    ResponElimina
  7. A palamós també són molt bons, els escamarlans! No coneixia pas aquesta paraula, Nani, gadagang... i m'ha agradat molt!

    ResponElimina
  8. Gadagangs o escamarlans....a mi em xiflen!!! i a la planxa es com estan mes bons...
    Que ho passeu molt be el dissabte...
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Comte enrere !!!!!!
    Només queden 5 dies!!!!!!!!
    No sabia que els escamarlans es deien gadagans.
    Fins aviat,
    A on ens trobem ???????
    Isabel

    ResponElimina
  10. Aixxx quina pena que no puc venir... hem fareu molta enveja, feu moltes fotos i penjeules totes per posar-me les dentetes llargues!!!
    Quan he llegit el títol no sabia que eren!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Ja queda RES!!! Quines ganes que sigui dissabte!
    Petons

    ResponElimina
  12. Quin nom més bonic tenen aquests bitxus tant saborosos!! Menja senzilla i deliciosa! Vinga! Passeu-ho molt i molt bé. Jo des de l'Empordà pensaré en vosaltres!!

    ResponElimina
  13. Ostres!...quin nom més curiós!
    ...i quina enveja de fotos Nani....quina enveja!

    ResponElimina
  14. Ai quin nom, no l'havia sentit mai.
    Sé d'algú a qui li encantaria aquest plat!
    Petons.

    ResponElimina
  15. M'agraden molt Nani, i es que amb molt pocs ingredients pots fer un plat de luxe!! Per cert, finalment no podre venir Dissabte... :-( Un altre cop serà! Petons

    ResponElimina
  16. Pues si, poder gaudir d'aquests escamarlans amb vosaltres m'hauria agradat tant, ja ho saps... però segur que m'hen enviareu virtualment!!!
    Petons i ànims per l'organització!!!!
    Palmira

    ResponElimina
  17. Impressionants...... per cert la paraula "Gadagangs" es Cambrilenca oi?

    ResponElimina
  18. Quina manera d'anomenar als escamarlans més curiosa i divertida! Petons!

    ResponElimina