Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 17 de març de 2014

Crema de pèsols {molt fina}


Cuina de temporada, cuina propera. Comencem a tenir els primers pèsols. I que bons. Ens ve de gust una crema d'aquelles que et deixen l'ànima en pau. Gens complicada i bona. Un dels plats de la cuina de casa que la meva mare feia com ningú: velouté de petit pois frais. L'any passat amb els primers pèsols vàrem fer una truita amb els ous de les nostres gallines i us ensenyàvem els curiosos circells de la pesolera i les seves flors.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 1/2 kg de pèsols frescos desgranats
 - 150 g de carn de porc picada
 - 1 tomàquet madur
 - 1 ceba mitjana
 - 1 all
 - oli d'oliva
 - sal i pebre
 - 1/2 litre de brou
 - 150 g de nata líquida
 - 2 nous de mantega

Farem:
Sofregim en una cassola amb oli amb la ceba, el tomàquet i l'all.
Quan s'hagi enrossit hi afegim la carn i salpebrem.
Deixem que es cogui i hi afegim els pèsols, deixant que s'ofeguin un parell de minuts.
Hi aboquem el brou i que bulli a mitja ànima uns 15 minuts.
Hi posem la mantega, la nata i que es cogui uns 5 minuts més.
Tastem a punt de sal i triturem amb la batedora, que quedi ben fi, evitant que quedin pellofes.
Si ho fem amb la Thermomix a velocitat màxima durant un parell de minuts, aconseguirem una textura ideal.

Després de dinar fem sobretaula amb tertúlia i cafè.
Café QuijanoNo me reproches.

13 comentaris:

  1. Com m' agradan els pèsols, quan son frescos !! I la recepta, si ja ve d' antic.....son de las que no mi puc resistir!!
    La foto dels pèsols, una passada
    Mil petons. Que tinguis una bona semana

    ResponElimina
  2. Els pèsols, els primers de l'any sempre són per mi l'inici de la primavera... tot i que a casa ens agraden molt tal i com els has preparat, els primers sempre els menjem crus amb amanida!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Una crema molt completa Nani!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. Una crema deliciosa, especialment si es fa amb pèsols de collita pròpia. El que no he fet mai (i m'has donat una idea que haig de provar de fer) és això de posar-hi carn.
    La foto és impressionant...
    Marta

    ResponElimina
  5. M'encanta la crema de pèsols! però sense carn, més lleugereta... bona setmana

    ResponElimina
  6. Que bona i saludable!
    La foto dels pèsols... Ole ole ole!!

    ResponElimina
  7. Sempre t'envejaré aquesta fortuna de menjar producte directament de la terra...es un luxe....!!! aquetes fotos dels tirabecs oberts son fantàstiques...que maca es la natura....
    La recepta si ve de la mare...un tresor....i m'encanta aquesta "originalitat" d'usar carn picada dins la crema... ha de donar un gusturrin com de estofadet..no sé, ho imagino amb plaer... ho de probar, t'ho ben asseguro. M'encanta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  8. i per cert el bol i el plat nacarats...divins!

    ResponElimina
  9. Què bona aquesta crema amb l'afegit de la carn de porc! És una recepta que provaré quan collim els pèsols de l'hort.... però aquí a Lleida encara falta temps per collir-los, tot just florien aquest dissabte. Petons.

    ResponElimina
  10. Hola Nani he venido a conocerte desde el blog de mi querida Maria el que no mata engreixa ,me encanta la crema y tu blog asi que me he suscrito a recibir tus nuevos post en mi correo para no perderte la pista.
    Bicos mil.

    ResponElimina
  11. Que bona que es la crema de pèsols Nani!!! M'encanta, tot i que jo la faig amb les tavelles, així les aprofito i no em sap tant greu pagar el preu dels pèsols frescos :P
    Petonets guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  12. Sencilla y autentica, como tu y esas fotos que hoy nos traes. Si es que no hace falta mas que productos de calidad y cariño para conseguir un buen plato. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  13. La crema la trobo genial, però t'haig de dir que m'he enamorat de la foto de les beines dels pèsols! Una passada! Petons!

    ResponElimina