Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 21 de març de 2014

Gelat de primavera {amb flors i més flors}


I passen els dies, els mesos, les estacions... i la primavera ha tornat. Benvinguda!
Fa poc celebràvem les festes de Nadal i teníem el Tió que ens portava coses. He de dir que enguany va ser molt generós amb mi. Entre les coses que em va portar: una geladora Ice Cream Maker de la Kitchen Aid. L'estri esperava pacientment al congelador per a ser estrenat i em va semblar una bona idea treure'l per a un esdeveniment important com l'arribada del bon temps.
De totes maneres, encara esperarà una mica més perquè comenci a experimentar amb diferents tipus de gelats. De moment, he fet el de vainilla francès (l'he batejat com a primavera) que porta el llibre d'instruccions. He de reconèixer que per ser el primer ha quedat bo. La pràctica ens ensenyarà més.

Necessitarem:
 - 600 ml meitat llet i meitat nata
 - 8 rovells d'ou
 - 230 g de sucre
 - 600 ml de nata líquida per a muntar
 - 4 culleradetes de vainilla
 - un xic de sal

Farem:
Escalfem la llet i la nata, en una cassola a foc mitjà, ben calents però que no arribi a bullir.
Reservem.
En el bol de la batedora hi posem els rovells i el sucre, ho batem amb les varetes, a velocitat 2 i durant 30", o fins que la barreja s'espesseixi.
Amb la mateixa velocitat 2 hi anem afegint la mescla de llet i nata a poc a poc.
Ho aboquem en una cassola i l'anem remenant fins que veiem petites bombolletes al voltant i tregui vapor, cal evitar que bulli.
En un bol més gran barregem tot amb la nata líquida, la vainilla i la sal.
Tapem i deixem al frigorífic unes 8 hores com a mínim.
Quan ja estigui fred ho passem al bol  de gelar i deixem que es faci durant uns 15 o 20 minuts, fins a aconseguir la consistència desitjada.
Ho posem en un pot que tanqui hermèticament i congelem.
Dóna per a unes 16 racions.
M'agrada com ha quedat, el Tió sabia què em convenia.
Si us ve de gust fer gelat a casa podeu trobar uns aparells que van força bé.

Començarem a sortir a l'aire lliure. Veurem flors, seguirem la flaire dels gessamins i el sol ens escalfarà el rostre.
Ens vindrà de gust un gelat.
Una música floral: La Troba Kung-FúFlor de Primavera,
... la més bella de tot l'any...
... ha esclatat el gessamí en cada cantonada ... 
... la memòria del perfum és tan eterna ... 
... una cançó, un tot, una flor quan t'ho miris ...

14 comentaris:

  1. Quina bona recepta per la primeaera, ara que la calor està arrivant.
    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande.

    ResponElimina
  2. Tot un clàssic, oi? Però veuràs que sempre surten bons els gelats preparats d'aquesta manera a casa, i no hi ha cap límit als sabors!
    Veient la lavanda a les fotos, saps que un dels que agrada més a casa és el gelat de lavanda i vainilla?
    Molt bon cap de setmana!!!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Precioses fotografíes... no sé quina m'agrada mès, però probablement la primera...tot i que el planol cenital del final es precios!
    Preciosa composició i un gelat ... que no per ser un clàssic es menys desitjat. Combina perfectament i deixa un regust molt comfortable.
    Bon cap de semana!

    ResponElimina
  4. Com has pogut esperar tant??? Jo també estic pensant en treure la geladora per fer-li gelats ben sans i bons a la petita golafre. Aquest de primavera segur que ens encantaria!!
    petonets

    ResponElimina
  5. Arriba l'època dels gelats! Amb el que m'agraden.

    No sé si ja l'has vist, però el Magazine de primavera ja està publicat!! Et deixo l'enllaç per si el vols veure:
    http://issuu.com/recetasdemon/docs/recetas_de_mon_magazine_n__8_primav
    Petons!!

    ResponElimina
  6. Què bonic el nom... gelat de primavera. M'agrada. Petons.

    ResponElimina
  7. Un gelat deliciós per rebre la primavera!!!! Com tot el que fas.......
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  8. Vaya maquinón para hacer helados. Yo tengo una heladera viejisima, de esas de 17 €, que en cuanto llega el buen tiempo se traslada a vivir al congelador. Un besito.

    ResponElimina
  9. Un títol molt poètic per a una meravellosa estrena!! Petonets!

    ResponElimina
  10. Un bonic article que avui, que fa un fred que pela, em ve molt bé...que arribi, que arribi la primavera. I de pas, també demano una geladora!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  11. Unes fotos molt boniques... amb aquests ingredients deliciós!!!! petons,

    ResponElimina
  12. Ostres, la KA també té geladora??? Quina enveja -de la més sana-!!! Ha sigut un principi genial aquest gelat de vainilla primaveral! Petons!

    ResponElimina