Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 5 de juny de 2014

Fesols amb cloïsses {oh, el mar!}


A casa consumim llegums a dojo. Ens agraden i com a mínim en fem un parell de cops a la setmana. Quan vàrem fer la Trobada de bloggers a Tarragona va venir en Josep de Menja de bacallà, que em va portar uns fesols de Tordera (Maresme) que es diuen Genoll de Crist i uns altres Or i plata, a qual més bo. Farem els primers amb unes cloïsses que ens agraden força.
Per a tres persones,

Necessitarem:
 - 350 g de fesols de Genoll de Crist
 - sal
 - de 6 a 8 cloïsses per persona
 - 1 ceba mitjana ratllada
 - un parell d'alls esclafats
 - oli d'oliva
 - 1 cullerada sopera de tomàquet fregit

Farem:
Al vespre posarem els fesols en remull.
L'endemà els bullirem segons tinguem costum.
Jo ho faig sempre amb l'olla exprés durant 25 minuts.
Els poso a punt de sal i bullo un parell de minuts amb la cassola destapada.
Escorrem i reservem.
Posem oli d'oliva en una cassola i sofregim la ceba i els alls.
Quan estigui daurada hi afegim el tomàquet i remenem.
Hi posem el caldo (que va bé tenir-ne al rebost per a receptes ràpides i no patiu si obriu el bric de caldo i en sobra, perquè al ser natural 100% el podeu congelar) i els fesols, deixant que es cogui uns 15 minuts a foc mitjà.
Afegim les cloïsses i deixem que s'obrin.
Servim.
Un primer plat que no necessita gaire cosa més.
Alfonsina i el marAndrés Calamaro.

8 comentaris:

  1. Ara ja no sé si m'agrada més el plat o el que hi ha dintre del plat!! ha ha ha. La recepta sembla força bona, però el que m'ha conquerit són aquests dibuixets!!!

    ResponElimina
  2. D'acord amb la Marina, uns plats preciosos i una recepta molt saborosa. Petons.

    ResponElimina
  3. Qué buena pinta!! Me encantaría probarlas, qué buenas por Dios!!!
    Besos

    ResponElimina

  4. Nani; Un mar i muntanya d'alló tant i tant bo a la vista com al paladar... tant els "genolls de Cristu" com "l,or i plata" són d'un tacte i textura de sabor molt i molt bons.
    Celebro que t'hagin agradat, tant a tu com a la teva família.
    Salutacions cap a Tarragona i tu, Nani; rep una forta abraçada des de Badalona¡¡ :O)

    ResponElimina
  5. Uiiix,Nani!!! Quin plat més bonic!!! El plat continent i el plat contingut!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. que delicia Nani!!! oye he oido que tienes una iniciativa de recetas de Brasil?? es que estoy muy interesada... Un besazo

    ResponElimina
  7. Bé, el primer de tot felicitar-te pels plats...em semblen preciosos!!!! son una pasada!
    En segon lloc, els llegums son molt benvinguts a la meva cuina tambè, i no havia sentit parlar mai d'aquestes varietats de fessols però els buscarem.
    Llegums i cloïses és una de les millors combinacións!!!!! Me l'apunto!
    Petons i bon cap de semana!!!!!

    ResponElimina