Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 14 de juliol de 2014

Berenant sota la prunera {pastís de prunes}


Amb la Violeta tot esdevé una festa:  I si fem un pastís de les prunes collides? I on anirem a menjar-lo? Sota la prunera! Així que agafem un banc del jardí, una tauleta del racó i cap allà que anem. D'aquesta manera passem una tarda d'estiu que té moltes hores...

Necessitarem:
 - 1 paquet de massa brisa dolça (trobada a Lidl)
 - 2 gotets de crema de La Fageda
 - prunes
 - sucre morè
 - perles de poma i gingebre o gelatina transparent

Farem:
Escalfem el forn a 180º.
Posem la massa brisa al motlle pertinent, ben untat de mantega i que quedi alt de les vores.
Enfornem uns 8/10 minuts.
Un truc: per sobre de la massa hi posem el paper fi de l'embolcall i unes pedres per sobre perquè no pugi.
Traiem del forn, posem la crema per sobre, la fruita tallada a trossos i empolvorem amb sucre morè.
Cap al forn un altre cop i uns 15 minuts més.
Tenia unes perles de poma i gingebre i vaig guarnir el pastís en el moment de servir (optatiu: si voleu, hi podeu posar gelatina transparent).
Ens va sobrar la meitat i l'endemà, vam tornar a berenar i encara estava més bona.
Quina calma i tranquil·litat...
Tout est si calme, Chiara Mastroiani & d'altres que l'acompanyen.

10 comentaris:

  1. Qué bones aquestes estones sota l'ombra d'un arbre gaudint de les hores llargues i delicioses de l'estiu! Quina enveja!
    El pastís de prunes es molt agraït, dolç i amarg, entre molt bé.
    Preciòs aquest racó per gaudir de la Mastroiani, el pastís i l'amor familiar.
    Petons

    ResponElimina
  2. Que entrenyable tot lo que escrius i acompanyat per unas fotos que ho acaban d' explicar tot.
    Ja me trobaba amb vosaltres, sota la prunera, gaudin de la vostra companyia......mmmmmmm
    Mil petons Nani

    ResponElimina
  3. Que maques les teves entrades.
    Una molt bona i tranquil.la tarda d'estiu.
    Petons

    ResponElimina
  4. Quines tardes tan dolces i agradables, sota els fruiters! I, després dels pastissos, a fer melmelada! Petons.

    ResponElimina
  5. Quines fotos tan evocadores, i quina recepta tan senzilla i bona... Amb prunes del propi jardí, encara millor :)
    Marta

    ResponElimina
  6. La receta me encanta pero esas imagenes me han trasportado directamente a tu jardín. Totalmente inspiradoras. Ahora mismo lo comparto¡¡¡ Bss preciosa.

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina

  7. Nani; Quin muntatge tant i tant ben muntat... encara que de ben segur el pastís de prunes acabades de collir -i mai millor dit- va ser un espectacle per a totes les sensacions¡¡
    Salutacions Nani¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  8. Quina enveja poder berenar sota la prunera amb aquesta tranquil·litat que s’endevina. Lo pastis tenia que ester molt bo.

    ResponElimina
  9. M'apunto a aquest berenaret, té molt bona pinta.
    Ptns.
    Su.

    ResponElimina