Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 22 de juliol de 2014

Kouglof {alsacià}


Avui la Carla fa dos mesos. La quarta néta és una nina. Desconeixem quin serà el seu esdevenidor, però entre tots farem que tingui un entorn acollidor. Segurament viatjarà i coneixerà altres llocs del món. Nosaltres de moment li dediquem un pastís alsacià que és una barreja de coc, panettone, brioix. Queda espès, però és bo. Més aviat és per a menjar com un pa dolç. Aquesta recepta l'he tret del prospecte que portava el motlle. L'he fet tres vegades i sempre ha quedat igual.


Necessitarem:
 - 15 g de llevat en pols
 - 10 ml d'aigua tèbia
 - 1 tassa de llet
 - 60 g de mantega
 - 90 g de sucre
 - 450 g de farina
 - 1 culleradeta de sal
 - 2 ous
 - la pell d'una taronja tallada a tiretes
 - 150 g de panses o una barreja de baies variades

Farem:
En un bol petit dissoldrem el llevat a l'aigua tèbia, deixant reposar de 5 a 10 minuts.
En un cassó hi posem la llet, la mantega i el sucre.
Ho portem al foc mitjà i remenem fins que es desfaci la mantega i el sucre.
En un bol gran barregem la farina, la sal i el llevat.
Afegir tot remenant la llet que hem escalfat amb la mantega i el sucre.
Incorporem els ous, d'un en un i pastem fort perquè quedin ben incorporats.
Afegim les panses i la pell de la taronja.
Untem el motlle amb mantega i hi posem la massa (queda enganxosa).
El cobrim amb film transparent oliat i un tovalló per sobre.
Deixem reposar en un lloc càlid un parell d'hores fins que dobli el volum.
Escalfem el forn a 190º i hi posem el pastís uns 15 minuts.
Després el tapem amb paper d'alumini i el de 15 a 20 minuts més.
Traiem del forn i deixem refredar.
Desemmotllem sobre un plat, deixant-lo refredar completament.
Empolvorem amb sucre en pols abans de servir.

La Carla ja ens comença a fer somriures tendres. Aviat ens coneixerà i llavors encara ens farà més feliços a tots. Segur que li donarem el millor de tot nosaltres.

Quan soni la tendresa, Joan Dausà.



Avui la Carla fa dos mesos. La quarta néta és una nina. Desconeixem quin serà el seu esdevenidor, però entre tots farem que tingui un entorn acollidor. Segurament viatjarà i coneixerà altres llocs del món. Nosaltres de moment li dediquem un pastís alsacià que és una barreja de coc, panettone, brioix. Queda espès, però és bo. Més aviat és per a menjar com un pa dolç. Aquesta recepta l'he tret del prospecte que portava el motlle. L'he fet tres vegades i sempre ha quedat igual.

Necessitarem:
 - 15 g de llevat en pols
 - 10 ml d'aigua tèbia
 - 1 tassa de llet
 - 60 g de mantega
 - 90 g de sucre
 - 450 g de farina
 - 1 culleradeta de sal
 - 2 ous
 - la pell d'una taronja tallada a tiretes
 - 150 g de panses o una barreja de baies variades

Farem:
En un bol petit dissoldrem el llevat a l'aigua tèbia, deixant reposar de 5 a 10 minuts.
En un cassó hi posem la llet, la mantega i el sucre.
Ho portem al foc mitjà i remenem fins que es desfaci la mantega i el sucre.
En un bol gran barregem la farina, la sal i el llevat.
Afegir tot remenant la llet que hem escalfat amb la mantega i el sucre.
Incorporem els ous, d'un en un i pastem fort perquè quedin ben incorporats.
Afegim les panses i la pell de la taronja.
Untem el motlle amb mantega i hi posem la massa (queda enganxosa).
El cobrim amb film transparent oliat i un tovalló per sobre.
Deixem reposar en un lloc càlid un parell d'hores fins que dobli el volum.
Escalfem el forn a 190º i hi posem el pastís uns 15 minuts.
Després el tapem amb paper d'alumini i el de 15 a 20 minuts més.
Traiem del forn i deixem refredar.
Desemmotllem sobre un plat, deixant-lo refredar completament.
Empolvorem amb sucre en pols abans de servir.

La Carla ja ens comença a fer somriures tendres. Aviat ens coneixerà i llavors encara ens farà més feliços a tots. Segur que li donarem el millor de tot nosaltres.

Quan soni la tendresa, Joan Dausà.




5 comentaris:

  1. Hola Nani. Felicitats per la neta!!!! Aquet pa dolçs, a mi me sembla la textura i sabor abrioixad, de nom impronunciable, es de veritad delicios. L' he fet alguna vegada i com tu dius, siempre surt be.
    Quines fotos mes precioses!!!!.
    Bones vacances.
    Mil petons

    ResponElimina
  2. Felicitats per l'arribada de la Carla! Un bebè sempre és una alegria! Aquest kouglof (gairebé impronunciable!) sembla una molt bona rebuda. La taronja i els fruits deuen donar-li un gustet deliciós. I queda impressionant, el pastís!
    Marta

    ResponElimina
  3. !Quina pinta! Jo també el faig de temps en temps i es molt bo, te a quedat increïble.

    ResponElimina
  4. Felicitats per aquesta dolça néta i gràcies per compartir aquesta receta clàssica i sempre bona.
    petonets.

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats per la nouvinguda, el meu net petit també fa dimecres quatre mesos, i és gràcies a ell i el seu germanet que vaig a fer d'àvia sovint a Alemania i allà és on vaig conèixer aquest pastis, jo el faig molt diferent, amb llevat fresc, com un brioix, pero m'ha agradat molt la idea de l'escorça de taronja, com un panettone i la incorporaré als propers que faci.
    Petonets.

    ResponElimina