dimarts, 5 d’agost del 2014

Musclos de l'Ampolla {amb germinats}


La meva amiga Mimí viu a La Rochelle (França) i sempre em parla dels musclos d'Arcachon. Jo li dic que sí, que són molt bons però no li envegem gens perquè aquí en tenim uns que són excel·lents: els de Sant Carles de la Ràpita i els de l'Ampolla, que avui cuinem amb una recepta que em va enviar fa temps, per a sis persones. Jo la faig per a dues.


Necessitarem:
 - 1 kg de musclos
 - 1 tassa (cafè) de vi blanc
 - 1 branca de farigola
 - 2 fulles de llorer
 - 1 ceba tallada finament
 - 1 all laminat
 - 6 cullerades soperes de mantega
 - 1 cullerada sopera de farina
 - 1 culleradeta de curri
 - 1 rovell d'ou
 - 2 cullerades soperes de nata
 - germinats al gust. Jo hi he posat: comí (shiso purple), all suau (rock chives) i wasabi fresc (mustard cress), tal com estan per ordre a les fotografies. Aquests germinats són de Koppert Cress, uns micro-vegetals presentats com a Arquitectura aromàtica. He aprofitat per a estrenar l'Herbstick de Lekué amb ells. El vaig omplir amb oli d'oliva i un cop esmicolats els germinats els vaig posar a dins. Aquest estri serveix tant per a fer rodanxes, quan s'ha congelat, per a afegir-les als diferents tipus de guisats que fem i fins i tot per a pintar la paella quan fem alguna cosa a la planxa. Tota una innovació.

Farem:
Netegem els musclos, els rentem i els posem al foc en una paella que hem pintat amb l'Herbstick.
Hi aboquem el got de vi, la farigola i el llorer.
Quan s'hagin obert, els traiem i reservem, guardant el caldo i mantenint-lo calent.
Enrossim la ceba amb la mantega.
Empolvorem amb la farina i el curri, deixem coure uns cinc minuts a foc suau.
Hi afegim, tot remenant l'all, la nata i el rovell d'ou.
Anirem abocant el caldo dels musclos, tot remenant, fins que es vagi espessint la salsa.
Servirem regant per sobre els musclos.
Rallem l'Herbstick amb els germinats amb oli per a decorar i també hi posem unes branquetes senceres, que arrodoniran el plat.
Preparem força pa per a sucar!

Mimí, moltes gràcies per la recepta. N'espero més. Aquesta ha triomfat a taula.
Sé que t'agrada Edith Piaf. Hymne a l'amour.

6 comentaris:

  1. Quin platillo! Aquest herbstick sembla un gadget útil, oi? Aquests musclos deuen tenir un gustet molt especial, amb les herbes que hi has posat
    Marta

    ResponElimina
  2. "Ells" sempre es pensen que ténen el més bo del món, coneixen poc el nostre producte; perè el que sí hem de reconéixer és que en receptes són molt bons!
    petons.

    ResponElimina
  3. OOohhhh!!! Quins musclos....i quina recepta!! Una delícia!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Quina maravella de recepta... aquesta salsa vermelleta me fan venir ganes de fer el que faig sempre que menjo musclos... sucar la salsa amb la closca que m'agrada mès que els propis musclos i mes aquesta que te aquest toc de curry.
    Les fotos dels brots m'agraden molt, la millor .. la segona per mi... Petons!

    ResponElimina