Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 2 de setembre de 2014

Mango curd {amb quallada de casa}


El món dels blogs ens porta a vivències que són un regal. Acabem coneixent altres bloguers que quan ens trobem físicament sembla que siguem amics de tota la vida. Afinitats, no tan sols de menjar, sinó també de fotografia i del bon viure ens uneixen. Així, que aquest estiu ha passat a visitar-nos una bilbaïna que té un blog molt bonic. Ens coneixem des d'un principi, per diversos motius. Ella és la Virgínia, de Sweet&Sour, de qui un altre dia us en tornaré a parlar.
Em va portar quall (entre altres coses) que ella troba fàcilment a Bilbao, cosa que aquí no aconsegueixo. El quall anava acompanyat d'una excel·lent llet fresca d'ovella. Li he d'agrair que m'hagi proporcionat uns bons productes que han acabat fent una deliciosa quallada. Però el mango curd que us proposo per a postres o per a berenar, no es queda curt. Proveu de fer-lo.

Necessitarem:
 - 2 mangos sense pell i os, tallats a daus
 - 95 g de sucre en pols
 - el suc d'una llimona
 - 1 xic de sal
 - 4 rovells d'ou
 - 85 g de mantega a temperatura ambient
per a la quallada:
 - quall de postres
 - llet d'ovella

Farem:
Posem el mango i el sucre al got de la Thermomix, barregem 10 segons a velocitat 8.
Afegim la mantega, la sal, el suc de la llimona i posem un minut a velocitat 2.
Hi posem els rovells i barregem a velocitat 3 durant 10 segons.
Finalment, acabem a velocitat 2, durant 8 minuts a 90º de temperatura.
Un cop fet, deixem refredar i el posem en un pot hermètic, podrà aguantar uns quinze dies al frigorífic.
Per a fer la quallada, escalfem la llet a 50-55º (es recomana utilitzar termòmetre).
Posar als envasos la dosi de quall necessària: si en fem 1 litre en un bol gran, caldran entre 18-20 gotes de quall, si en fem amb pots petits (que he amprat), 3-4 gotes per a cada un.
Aboquem la llet a la temperatura òptima i deixem reposar fins que qualli la llet sense moure l'envàs.
Tardarà més o menys uns 10 minuts.
La deserem al frigorífic fins a consumir-la. És important tapar els envasos amb paper film o alumini, perquè evitarem que agafi altres gustos.
No us sé dir quan pot durar la quallada al frigorífic perquè a casa només els he tingut quatre dies. La propera vegada en deixaré un per a anar tastant i veure quan poden aguantar.
Ens menjarem el mango curd en una torrada o amb la quallada. També el podeu fer servir per a farcir un coc o acompanyar qualsevol altre menja que ens vingui de gust.

Continuem mandrosos en aquest estiu que ha sigut una mica atípic, però encara fem alguna cosa de tant en tant com aquesta quallada, gràcies Virgínia, i un mango curd diferent.
Tenir bons amics és una sort, cosa que desitgem per a tothom.

6 comentaris:

  1. Quine enveja!!!!, que bé ho vau haver de passar, com m'hagués agradat unir-me a la festa!!! Jaa,jaaa. No tinc remei, però on hi ha bona gent.....
    El teva recepte espectacular, com sempre.
    Mil petons

    ResponElimina
  2. El millor del blogs són les convivències físiques amb els altres blogguers...se n´aprèn molt. Bona recepta.

    ResponElimina
  3. Ostres Nani, quina sort que la Virgnia et portés això!!!! Les quallades t'han quedat espectaculars i el mango curd 'he de provar... quina pinta!!! Petons

    ResponElimina
  4. El món dels blogs porta moltes alegries i conèxier a la Virginia és una d'elles. Si a sobre et porta cuall, ja és la bomba!!
    Petons (i felicitats de nou)

    ResponElimina