Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 6 d’octubre de 2014

Gínjols caramel·litzats {recordant les fires}


A l'hort tenim un ginjoler, un arbre elegant que enamora, que ja us vaig ensenyar fa un temps. Quan arriben els gínjols, els seus fruits, sempre penso què podré fer amb ells i en quina recepta podran participar, que no sigui menjar-los al natural tal com ens agraden. Per això quan vaig veure una entrada de la Cristina de Bufet de postres amb pomes caramel·litzades, en va fer pensar que amb gínjols també quedaria bé. Dit i fet, aquí els tenim.
M'he inspirat en la seva recepta, però l'he fet  sense mantega, només fent un caramel amb sucre, aigua, suc de llimona i colorant vermell. El resultat ha sigut satisfactori: han volat.
Passar una tarda a la fira, qui no ho recorda? Fa temps que no veig unes pomes fetes d'aquesta manera. Haurem de sortir amb els nens...

Somiatruites, Albert Pla&Pascal Comelade.


9 comentaris:

  1. Nani......no t'ho creuràs.....no he tastat mai un gínjol!!
    Aquests teus...no em faria res tastar-los!!
    Petons i....fins dissabte!!!
    Olga

    ResponElimina
  2. Doncs jo com la Olga, no els he tastat mai!!! Pero les pomes fetes aixi m'encanten, aixi que imagino que seran ben bons!. Petons

    ResponElimina
  3. Jo sí que n'he tastat, de fet tenim un ginjoler a l'hort, però aquest any, amb les pluges, n'hi ha molts de corcats. Amb els bons, val la pena de provar aquesta recepta, una tornada a la infància. Petons.

    ResponElimina
  4. A mi també em tornes a l'infància amb aquests gingols, però a casa meva sense caramel·litzar i anomenant-los "atxufaifos" ( de com els anomenava la meva àvia d'Extremadura : azufaifos, nosaltres en vam fer la nostra pròpia paraula) ;-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Mira quina bona manera de descobrir aquest nou sabor. A més com que són més petits que les pomes deuen ser més senzilles de menjar, oi? Pels menuts de casa que sino es transformen en sucre!!!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  6. T'han quedat de fàbula1. Gràcies per la menció.

    ResponElimina
  7. Ostres quina bona idea!!!! jo fins fa dos dies tampoc coneixia els gínjols i si els he tastat és perquè el meu pare em va portar alguns (azofaifos li diu, quin nom!!!). Casualment aquest diumenge vam veure que en venien al mercat de Puigcerdà, potser es posen de moda i tot ;-)

    ResponElimina
  8. Magraden molt les pomes caramel·litzades i també els gínjols. Una recepta ideal.

    ResponElimina
  9. No crec haver menjat ni tansols vist un gínjol mai! És gaire vergonyós haver-ho d'admetre?? Semblen bons!
    Marta

    ResponElimina