dilluns, 27 d’octubre del 2014

Pa amb oli, gelat de xocolata, sal i vi... {una versió}


Avui us fem una proposta que tastàrem, entre d'altres, el passat dia 23 quan vàrem ser convidats al Fòrum Gastronòmic 2014 per part d'Oleum Flumen que ha creat un grup de bloguers per a compartir experiències al voltant de l'oli d'oliva. Allí hi viuríem la primera: un tast d'olis amb vins, gelats i pans. Tots els productes d'una gran qualitat.
Els olis d'Oleum Flumen de Vinaixa, els gelats artesans de Maximum de Barberà del Vallès, el pa de Bon Blat de Manlleu i els vins de Vega Aixalà de Vilanova de Prades de la DO Conca de Barberà. Una representació d'alt nivell del nostre territori i que varen fer emocionar-nos al voltant de la taula. Les creacions venien de part del xef Manuel Tenllado de la Bodega Monumental, que si la voluntat era d'impressionar-nos, ho va aconseguir: calçots cuits amanits amb un vinagre molt especial Paula Coll PX Acetum Collection, gelat de vinagre amb escopinya i pebre roig, fetge d'ànec amb oli d'oliva i unes quantes exquisideses més. I tot molt ben presentat i explicat pel mestre Martí Terès. Moltes gràcies a tots per haver-nos donat l'oportunitat de viure infinitat de sensacions i a Ruth Troyano que ens ho posa tot molt fàcil.
Qui no coneix el pa amb oli, xocolata i sal? Recordeu quan en berenàvem? Voleu tornar a ser originals? Preparem unes postres, un berenar o un plaer per a qualsevol moment amb els petits. Si també en volen els adults el poden maridar amb un bo vi: La Font dels Aubacs de Vega Aixalà de la DO Conca de Barberà, tal com ens ho van servir.

Necessitarem:
 - gelat de xocolata
 - oli d'oliva
 - pa, si voleu també poden ser brioxets
 - flor de sal

Farem:
Només cal mirar la fotografia.
Una llesca de pa, gelat per sobre, amanim amb oli d'oliva i sal.
Sense paraules. Sublim.
Tanquem els ulls mentre assaborim i gaudim d'aquest gran plaer.
La Violeta, la nostra tastadora oficial, ha dit que li ha agradat molt.
A nosaltres també.
Coneixeu la cançó Get Lucky? Escolteu la versió que en fa Karen Souza.

7 comentaris:

  1. Aquestes postres no ho coneixia. A casa me feian pa amb vi i sucre
    Petons

    ResponElimina
  2. Qué fantàstic ha estat poguer gaudir d'algunes de les activitats del Fòrm... jo des de divendres 17 que no paro de viure en una espiral gastronómica inoblidable. Mercat de Mercats i Fórum...ha estat un setmana mágica i ara que tinc mès temps m'apropo a veure les vostres propostes. Quina llàstima no haver-nos vist el 23! vaig veure un segon a la Glòria al auditori... enfi... an autre fois!
    M'encanta aquesta experiencia sensorial que vareu gaudir! Quina pasada de plats i de vins. El bon gust i l'exquisiteça de la mà. Fantàstic!
    Bona setmana!

    ResponElimina
  3. Això és tornar a possar de moda, amb molt de glamour, els clàssics...sempre un encert!!! Petons!

    ResponElimina
  4. Quina cosa més genial! Clàssica però totalmente revisitada, quina enveja de poder participar en aquestes activitats on aprenem tantes coses!
    No em sorprèn que la tastadora oficial ho trobés ben bó...
    Una abraçada,
    palmira

    ResponElimina
  5. Una gran experiència sens dubte! Com diuen, els clàssics sempre tornen, inclús gastronòmicament parlant! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina