Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 24 de desembre de 2014

Pa de Calatrava {de xocolata i una abraçada!}


I avui només vinc a fer-vos una abraçada i desitjar-vos unes bones festes. Amb aquest motiu, i perquè tinguem uns dolços dies, he fet un Pa de Calatrava que en realitat no és altra cosa que un tipus de flam amb crosta per sota. Normalment es prepara amb pa, però l'he substituït per uns xoco flakes de xocolata per a donar-li un toc cruixent i ha quedat força bo.
Per a quatre/sis persones,

Necessitarem:
 - 170 g de xoco flakes de xocolata
 - 170 g de xocolata negra Creo
 - 1 l de llet
 - 4 ous
 - 300 g de sucre
 - 10 avellanes esmicolades
 - 1 cullerada (cafè) de canyella
 - caramel líquid (o podeu fer sucre cremat amb una tassa de sucre)

Farem:
Desfem la xocolata al bany maria i reservem.
Escalfem la llet en un cassó, hi juntem el sucre i la perfumem amb la canyella.
Hi aboquem els xoco flakes.
Reservem.
En un bol gran muntem les clares, després hi barregem els rovells i la xocolata.
Hi aboquem la llet amb els xoco flakes.
Untem el motlle amb el caramel líquid i hi aboquem la barreja preparada.
Posem les avellanes per sobre.
Enfornem, amb el forn preescalfat a 180º, el motlle al bany maria durant 90 minuts o fins que veiem que hagi quallat, poseu més temps que no pas menys.
Us quedarà un flam amb crosta per dalt que quan el girem en una safata quedarà per sota.

Que tingueu unes molt bones festes!
Bratsch, aliment per l'ànima a ritme de jazz, Django.

3 comentaris:

  1. M' encantan las fotos. Tenen un to tan intimista..... Fantàstic.
    Saps? Tambè tinc el stand porte tartas. El varem comprar amb la Gloria!!!!!
    Miiiillll petons

    ResponElimina
  2. Ets una artista, Nani, a la cuina, ambientant-ho tot, amb les fotos..... Una abraçada i molt bon Any Nou.

    ResponElimina
  3. Que millor per finalitzar aquest any que aquestes delicioses postres! Una abraçada i Bon Any Nou!!

    ResponElimina