Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 26 de març de 2014

Trena mexicana {amb colors mexicans}


Quan em vaig proposar aprendre a fer pa durant aquest any tenia molt clar que havia de començar fent els més fàcils. La massa mare que porten alguns pans em fa respecte però la cosa va bé, de moment. Tinc per costum prendre nota de les receptes que llegeixo en revistes o diaris que em cauen a les  mans. Guardava dins la meva llibreta de viatges una de pa de quan vaig visitar Mèxic.

divendres, 21 de març de 2014

Gelat de primavera {amb flors i més flors}


I passen els dies, els mesos, les estacions... i la primavera ha tornat. Benvinguda!
Fa poc celebràvem les festes de Nadal i teníem el Tió que ens portava coses. He de dir que enguany va ser molt generós amb mi. Entre les coses que em va portar: una geladora Ice Cream Maker de la Kitchen Aid. L'estri esperava pacientment al congelador per a ser estrenat i em va semblar una bona idea treure'l per a un esdeveniment important com l'arribada del bon temps.

dilluns, 17 de març de 2014

Crema de pèsols {molt fina}


Cuina de temporada, cuina propera. Comencem a tenir els primers pèsols. I que bons. Ens ve de gust una crema d'aquelles que et deixen l'ànima en pau. Gens complicada i bona. Un dels plats de la cuina de casa que la meva mare feia com ningú: velouté de petit pois frais. L'any passat amb els primers pèsols vàrem fer una truita amb els ous de les nostres gallines i us ensenyàvem els curiosos circells de la pesolera i les seves flors.

dimecres, 12 de març de 2014

Risotto amb espàrrecs {i una història d'amor}

...
   Instintivamente, pensó en el verano de sus ocho años, cuando se había marchado con sus padres a América, dos meses fabulosos que habían pasado recorriendo los grandes espacios del Oeste. Esas vacaciones habían estado marcadas por una pasión: la de los Pez. Esos caramelitos metidos en un dispensador en forma de figurita. Basta apretar sobre la cabeza para que el juguete suelte un caramelo. Ese objeto marcaba la identidad del verano. Nunca más había encontrado esos caramelos. Nathalie evocó ese recuerdo justo cuando apareció el camarero.
  - ¿Saben ya lo que van a tomar? - preguntó éste.
  - Sí. Dos risottos con espárragos. Y de postre... tomaremos Pez - dijo Markus.

divendres, 7 de març de 2014

Espaguetis amb mandonguilles {L'apartament}


La Mon, l'ànima d'April's kitch, vol celebrar el tercer aniversari com a bloguera fent un concurs. I ens convoca per a acompanyar-la fent un plat de la nostra pel·lícula favorita. A mi m'ho ha posat molt fàcil, perquè a la meva només surt un plat. De beguda n'hi ha molta, però cuinar només cuinen uns espaguetis amb mandonguilles. També ens demana que triem quin personatge voldríem ser. I com no, trio la magnífica Shirley Mclaine en el seu paper de Fran Kubelik, l'ascensorista a qui li trenquen el cor, a L'apartament (1960).

dimarts, 4 de març de 2014

Petons de xocolata {dolços petons}


No sé si us passa el mateix, però jo quan tinc una cosa per estrenar he de pensar ràpidament com i quin dia ho faré. I això m'ha passat amb el motlle de fer petons, el Pop Kiss de Lékué. Tot i que la capsa porta alguna idea, jo he volgut improvisar per ser la primera vegada, i us puc dir que no serà l'última. La Violeta ha gaudit d'allò més i el resultat: molt bo. Una manera senzilla de fer bombons i llaminadures.