Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 30 de març de 2015

Pastís d'arròs & llet perfumat {els objectes parlen}


Durant uns mesos hem tingut a la nostra ciutat una de les millors exposicions que he visitat al CaixaForum de Tarragona. Era una de les col·leccions del Museo del Prado: Els objectes parlen. Tractava sobre els objectes que ens acompanyen al llarg de la nostra vida a l'hora d'alimentar-nos, de vestir-nos, de desenvolupar una feina o senzillament de gaudir del lleure. Amb quadres, entre d'altres, de Francisco Goya, Jan Brueghel el Vell i Zurbarán. Un autèntic i fascinant regal per als nostres ulls.
Així que en arribar a casa vaig cercar un parell d'objectes clàssics de cuina i que m'acompanyen habitualment a l'hora de fotografiar per a intentar captar la llum com ho feien ells - i que un mateix objecte la pot reflectir de manera diferent segons l'angle des d'on s'agafa. Difícil tasca i vana pretensió. Això sí, el pastís va quedar molt bo: d'arròs amb llet amb gust i perfum de taronja. Per a 10 racions,

Necessitarem:
 - 100 g de panses
 - 75 ml de Cointreau
 - 100 g de sucre
 - 10 g (6 fulles) de gelatina
 - aigua
 - 1,5 l de llet
 - 200 g d'arròs
 - 1 pensament de sal
 - 250 g de mató
 - la pell d'una taronja tallada a dauets petits (sense el blanc de la pell)

Farem:
Deixem en remull les panses i els trossets de pell de taronja en el Cointreau, almenys un parell d'hores.
Bullim l'arròs amb la llet i un xic de sal durant uns trenta minuts.
És aconsellable utilitzar una cassola que no s'aferri i anar remenant de tant en tant.
Afegim el sucre, les panses, els dauets de pell de taronja i el Cointreau a l'arròs, deixant coure un parell de minuts a foc amorós.
Esperem que es refredi una mica i hi posem el mató, tot ben barrejat.
Posem la gelatina en remull amb aigua uns quatre minuts, l'escorrem i espremem bé i l'afegim a l'arròs.
Emmotllem i el deixem al frigorífic fins al moment de servir.
Si volem, podem empolvorar amb canyella en pols.
Aquest pastís té aroma i gust de taronja que li dóna el licor.

Mentre el preparava m'acompanyaven les Variations Goldberg de JS. Bach, interpretades per Glenn Gould. Amb tranquil·litat i pau a l'esperit podria haver volat a la fi del món.

6 comentaris:

  1. Delicios el teu pastis d'arros amb llet!! Jo en vull preparar aquesta setmana, a veure si agafo ja vacances que sino no arribo!! Petons !!

    ResponElimina
  2. El pastís d'arròs amb aquests tocs de taronja i Cointreau ha de ser realment espectacular! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Això si que és un pastís d'arròs ben bo i maco.
    Quin tema més interessant per una expo... I les fotos Nani precioses, com sempre :o)
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Hola Nani, he descubierto tu blog hace poco y me parece fantástico, disfruto con las recetas, y las fotos, me parecen estupendas, los utensilios utilizados también me gustan. M Me lo recomendo una amiga común:M Antonia Ferrer.
    Esta receta de arroz, debe estar buenísima y tu has debido disfrutar haciéndolo acompañada de la música que escoges.
    Un abrazo
    Carmen

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carmen,
      Gracias por tu visita. Me alegra que te guste mi blog. Además compartimos la suerte de tener en común la amistad de una gran mujer como es Maria Antònia, que bien!
      Seguro que en algún momento nos conoceremos.
      Un abrazo,
      Nani

      Elimina
  5. Quina delícia, i tan ben presentat!

    ResponElimina