Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 1 de maig de 2015

Limoncello {fet per la Rosa}


De la meva amiga Rosa ja us en vaig parlar quan em va fer arribar la recepta del roast-beef que vàrem publicar fa un parell d'anys i que us aconsello preparar perquè resulta deliciós. Ara participa en el blog amb un limoncello (beguda italiana) fet per ella que resulta molt i molt bo. De l'amistat ens arriba aquest licor i amb els amics el compartirem.

Necessitarem:
 - 1 kg de llimones ecològiques
 - 1 litre d'alcohol de molt bona qualitat
 - 1 1/2 l d'aigua
 - 700 g de sucre

Farem:
Rentem les llimones i les pelem.
Hem de procurar que només quedi la part groga i res de blanc.
Posem la pell a macerar a l'alcohol durant 10 dies en un recipient ben tapat.
Passats els dies barregem un litre i mig d'aigua amb el sucre i ho posem al foc.
Quan comenci a bullir ho deixem un parell de minuts i l'apaguem.
Un cop fred ho barregem amb l'alcohol (prèviament haurem colat la pell de la llimona). 
L'endemà ja es pot embotellar i beure quan ens vingui de gust.
Cal servir-lo fred.
Gràcies Rosa per la teva participació!

El dia era clar, es pot veure un trosset de cel reflectit al peu de la copa, i la conversa agradable. La música ens feia sentir a Itàlia i jo voldria anar, ara mateix, cap a la Costa Amalfitana. 
Io vorrei, Gigi d'Alessio.

3 comentaris:

  1. Deliciós! A Sicília vaig tastar els millors sorbets de llimona i limoncellos...des de llavors ja no he assaborit cap igual.

    ResponElimina
  2. M'agrada molt el limoncello, és dels pocs licors que m'agrada prendre de tant en tant, però algun que he provat de compra no m'ha convençut del tot, així que m'anoto la recepta per provar de fer-lo a casa. Un petó!

    ResponElimina
  3. Porto temps tenint ganes de fer-lo jo a casa i encanra no he trovat el moment... la pinta és bonissima, a mi aquestes coses m'encantaen, a casa sempre en tenim i quan hi ha inar familiar amb el café mai ens deixem el chupito especial de limoncello!! Quines ganes d'estiu em desperta!

    ResponElimina