Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué llaminadures llegums llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes plats d'estiu postres postres Thermomix Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 15 de juny de 2015

Un flam tropical {amb productes bio}


Cada cop més a casa mirem de cuidar-nos i això implica controlar la manera d'alimentar-nos. Procurem fer-ho de manera sostenible, racional i coherent amb la manera de viure. Som dels que mengem una mica de tot i un molt de res. Per aquest motiu, quan Provamel -una empresa que elabora productes biològics d'origen vegetals, naturals i saludables- ens va convidar a provar i tastar els seus productes ho van acceptar de bon grat. I aquí teniu el resultat, un flam que farà les delícies tant dels que tenen per costum menjar productes bio com els que no.
Per a vuit persones,

Necessitarem:
 - 1 litre d'Arròs-Coco-Pinya, beguda de Provamel
 - 8 g d'agar-agar
 - 5 ous ecològics (els tenim de casa)
 - 5 plàtans
 - 1 branca de vainilla
 - 1 taronja ecològica
 - 15 g d'estèvia en pols (o 200 g de sucre)
 - 2 cullerades soperes de xarop d'atzavara per a pinzellar el motlle
 - xarop d'atzavara per a coure les cireres
 - cireres sense pinyols

Farem:
Engeguem el forn a 175º que s'escalfarà mentre preparem el flam.
Farem unes tiretes ben fines amb la pell de la taronja, que haurem rentat i eixugat prèviament.
Fem un suc i courem les tiretes en ell. Reservem.
En una cassola posem la beguda d'arròs amb la beina de vainilla tallada per la meitat i quan comenci a bullir retirem del foc.
En un bol gran batem els ous amb l'estèvia.
Ho barregem amb els plàtans pelats i ben aixafats i la pell de la taronja.
Anirem afegint la beguda al bol tot remenant.
Pinzellem el motlle que farem servir amb el xarop d'atzavara (com m'agraden les paraules que porten una zeta) i hi aboquem la preparació.
Courem al forn al bany maria entre uns 45 i 50 minuts (segons el forn).
Quan estigui cuit deixem refredar i ho posem al frigorífic, com a mínim unes tres hores, fins al moment de servir.
El flam ha resultat un flam diferent que us recomano fer.
Com que ara és el temps de les cireres prepararem unes quantes amb unes cullerades de xarop d'atzavara en una paella i que serviran d'acompanyament.

Yamore, Salif Keita & Cesária Évora.


4 comentaris:

  1. Cada cop soc mes de productes eco i de llets alternatives a la de vaca. Aquest flam l'he de probar!!! Petons

    ResponElimina
  2. Sempre ve de gust cuidar-se i amb postres com aquestes encara molt més :o)
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina