Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 26 de juny de 2015

Vichyssoise de pebrot vermell escalivat {som a l'estiu!}


Ha arribat l'estiu i vénen dies de barbacoa amb amics. Podrem escalivar uns pebrots vermells per a fer una vichyssoise que li donaran un toc fumat diferent. Amb una cervesa freda a la mà farem petar la xerrada mentre es couen.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 4 pebrots vermells escalivats
 - 1 branca d'api
 - 1 porro
 - 1 ceba mitjana
 - 3 patates mitjanes
 - 5 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - sal, pebre i nou moscada
 - 1 litre de brou de verdures (o de pollastre) Aneto
 - 1 dl de llet o nata líquida
 - cebollí tallat o trossos de pebrot escalivat per a guarnir

Farem:
Escalfem l'oli en una cassola i hi ofeguem durant uns 10 minuts l'api, el porro, la ceba i les patates, tot tallat finament.
Salpebrem i li donem un punt de nou moscada.
Hi aboquem el brou Aneto que hàgim triat, tapem i deixem coure a foc suau uns trenta minuts.
A l'últim moment hi afegim la llet (o nata) i els pebrots que haurem escalivat al forn o a la barbacoa.
Si us agrada més lleugera hi poseu més brou.
Deixem reposar un quart d'hora i ho passem per la batedora o per la Thermomix, deixant-ho ben fi.
Ho podem posar al frigorífic per a qui li agradi fred o deixar-lo tebi (com m'agrada a mi).
En el moment de servir podem guarnir amb cebollí tallat o amb trossos de pebrot escalivat.
Que tingueu un bon estiu!

Don't let me be misunderstood, André Manoukian & Emily Loizeau

3 comentaris:

  1. Quins bons moments i secrets es comparteixen a les barbacoes :o)
    Probarem la recepta tot i que escalivant els pebrots al forn.
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Molt original! Me la guardo per quan arribin els pebrots a l'hort de casa, gràcies!
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina