Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 13 de juliol de 2015

Chutney de tomàquet i pebrot verd {un condiment}


M'agrada cuinar amb productes de qualitat. I aquest cop fem un chutney, que és un condiment agredolç d'origen asiàtic i que s'elabora amb fruita i verdures, sucre i espècies i que es cou amb vinagre: hem triat el Paula Coll, un vinagre de Jerez de la col·lecció Acetum Flumen. El resultat ha sigut magnífic i servirà per a acompanyar carns, pollastre, peix o allò que ens vingui de gust.
Ah, mentre ho feu la casa farà olor de vinagre i no tindreu ni mosques ni mosquits, que ara a l'estiu va bé. Per a unes quantes menjades,

Necessitarem:
 - 1 pebrot verd ben carnós
 - 1 pebrot verd tipus italià
 - 2 tomàquets verds petits
 - 1 llimona
 - 1 ceba o dues de petites
 - 1 all pelat i esmicolat
 - 70 g de sucre morè
 - 37,5 cl de vinagre Paula Coll (1 ampolla)
 - 1 cullerada (postres) de sal
 - 1 cullerada (cafè) de pebre mòlt
 - 100 g de panses

Farem:
Rentem les verdures i la llimona.
Les tallem finament i les posem en un bol amb l'all i les panses.
Amanim amb el sucre, la sal i el pebre.
Reguem amb el vinagre i deixem en remull una mitja hora tapat amb un drap.
Passat el temps ho posem en una cassola i que es cogui a foc mitjà uns 35/40 minuts.
Caldrà anar controlant perquè no s'aferri i si convé, afegirem més vinagre.
Un cop cuit ho posem en un pot de vidre i quan estigui fred ho posem al frigorífic.
En tindrem per a uns quants dies.
Si voleu, ho podeu posar en pots petits i els deixeu refredar de cap per avall, ja que seran una bona conserva al rebost.

Something moreEmilie Simon.

1 comentari:

  1. Nani, aquestes fotos enamoren a primera vista.
    i aquest condiment fa sabor per mi d'estiu i de carn a la brasa...
    Petons
    Palmira

    ResponElimina