Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 27 de juliol de 2015

Gelat de Chartreuse {calors i colors d'estiu}


És ben sabut que a Tarragona venerem el Chartreuse. És una de les estrelles de les festes d'estiu a la nostra ciutat així com la resta de l'any. A la cuina també té el seu paper. Divendres passat us vàrem ensenyar la nova gelateria d'en Raffa Olivier i d'ell fem un gelat amb una recepta treta d'un llibre que tot tarragoní l'hauria de tenir com de capçalera a l'hora de cuinar: La cuina del Chartreuse, d'Arola Editors.
És un recull de receptes de l'Associació Restauradors Eixample Tarragona, del restaurant El Celler de Can Roca i de la Cocteleria Bobby Gin, a càrrec de David Solé i Torné. Els plats que he fet d'aquest llibre m'han sortit molt bé i us convido a fer el gelat d'en Raffa, que és una d'elles, i que us sortirà molt cremós. Segur que posarà un toc exquisit al final de qualsevol àpat. Per a un litre, aproximadament unes dotze boles,

Necessitarem:
 - 700 ml de llet fresca
 - 200 g de nata fresca muntada
 - 125 g de sucre
 - 80 ml de Chartreuse verd
 - 5 unitats = 10 g de fulles de gelatina

Farem:
Bullim la llet amb el sucre.
Quan arrenqui el bull afegim les fulles de gelatina hidratades, remenem i deixem refredar.
Posem al frigorífic i quan estigui freda hi afegim la nata i el Chartreuse.
Treballarem la barreja a la geladora per a convertir-ho en un gelat cremós.
També es pot posar al congelador i anar remenant amb certa freqüència per evitar la formació de cristalls.
Com a curiositat us he de dir que amb la calor d'aquest estiu mai havia fet la sessió de fotografies tan ràpidament. Entre la primera i l'última no van passar més de cinc minuts, però amb tot podeu observar la cremositat d'aquest gelat.

Ens agrada Paolo Conte i amb ell prendrem un gelat però Un gelato al limon.

3 comentaris:

  1. Nyam nyam!!! Quina bona proposta per començar la setmana. Les fotografies estupendes!!!!

    ResponElimina
  2. Nani aquest cau segur després de les vacances, m'agrada molt com queden els gelats amb gelatina :o)
    Molts petons i ens llegim en setembre que ja toquen uns dies de vacances!!!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Ahora que he probado tu helado puedo decir bien alto que estaba buenísimo. Muchas gracias por todo.

    ResponElimina