Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué llaminadures llegums llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes plats d'estiu postres postres Thermomix Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 20 de juliol de 2015

Patates embolicades {i unes figues que enamoren...}


Estiu és llum. Estiu és aroma de figuera. Estiu és viure a l'aire lliure. I com a mediterranis que som ens agrada el foc (gràcies a Prometeu), la llum, el perfum de la natura. Avui preparem unes patates embolicades amb fulles de figuera i que us portarà la natura a la cuina i al plat. Ara es parla molt de la dieta flexitariana -aquí teniu un article del diari Ara-, la que està a camí de la vegetariana i que intercala la carn i el peix en mesura, que ve a ser com la dieta mediterrània que ja practiquem nosaltres.
Cada cop més escalonem el consum de tall i l'hem portat a posar-lo d'acompanyament més que no pas com ingredient principal. Teniu l'exemple amb aquestes patates noves del nostre hort i unes figues comprades perquè les nostres encara són verdes. Aquest plat us durà a voler repetir i repetir. Per a quatre persones,

Necessitarem,
 - 2 patates mitjanes per persona
 - sal grossa
 - unes 15 fulles de figuera
 - cordill per a lligar-les
 - 2 figues per persona
 - brandi per posar-les en remull
 - unes branques de romaní
 - oli d'oliva verge extra per a amanir
 - sal i pebre

Farem:
Rentem les fulles de figuera i les escaldem en aigua bullent durant un parell de minuts, així s'estovaran i serà més fàcil embolicar les patates amb elles.
Això, emboliquem cada patata, que haurem rentat prèviament, amb una fulla i la lliguem.
Folrem una cassola amb unes quantes fulles de figuera i posem les patates per sobre, acabem amb unes quantes fulles per sobre.
Afegim aigua fins a cobrir-les i hi posem unes cinc o sis cullerades de sal grossa per sobre.
La tapem i fem coure uns 30 minuts o fins que punxant una patata estigui cuita.
Reservem fins al moment de servir que les tallarem per la meitat i amanirem amb sal, pebre i oli d'oliva.
Per les figues:
El vespre les posarem al frigorífic en un bol amb un got de brandi i tapant amb film transparent.
L'endemà les courem en el mateix suc durant uns 15 minuts.
Ho farem bonic si les punxem amb les branques de romaní tant per a coure com per a servir.
Podem guarnir amb peix o carn.

Light and shadowsVangelis.


2 comentaris:

  1. Que bo! i quines fotos més maques, felicitats!!
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Així entenc jo també la cuina sana. Petonets.

    ResponElimina