Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 6 de juliol de 2015

Salmó amb patates i ceba {un pícnic viatger}


Tenir la Violeta voltant per casa a l'estiu vol dir que cal aprofitar cuinar receptes que li agraden i de pas fer alguna cosa amb ella. Enguany hem fet un Km 0 posant les distàncies en línia recte i l'orientació d'algunes ciutats del món que ens agraden. Mirant-lo em va preguntar on és Reykjavík i cercant al globus vam organitzar la juguesca de veure què mengen els que hi viuen. Salmó! li vaig dir.
El pícnic va servir per a arrodonir-ho i el Xingu, el seu gos, ens va acompanyar. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 4 talls de salmó (amb pell o sense)
 - 2 patates mitjanes per persona sense pelar
 - 3 cullerades soperes de sal grossa
 - 3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 4 cebes mitjanes pelades i tallades a rodanxes
 - 2 llimones
 - 1/2 got de vi blanc
 - el suc de mitja llimona
 - 2 cullerades soperes de xarop d'atzavara (o de sucre morè)
 - sal i pebre
 - unes branquetes d'anet
 - 3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra per a regar les patates i el salmó 

Farem:
Rentem les patates, les posem a bullir amb i la sal grossa fins que estiguin cuites (ho comprovarem punxant amb un ganivet).
Colem l'aigua, les deixem dins la cassola, tapem, reservem. 
En una paella hi posem l'oli d'oliva on courem la ceba a foc mitjà i que estigui tapada, durant uns set minuts.
Seguidament salpebrem i afegim el xarop d'atzavara, deixant coure fins que agafi un bonic color daurat.
En una safata de forn hi posem les patates tallades a rodanxes, pelades o sense pelar, al gust de cadascú. Si traiem la pell, és més fàcil si encara són calentes.
Per sobre distribuïm la ceba i el salmó, fent uns talls per a posar-hi la llimona.
Salpebrem, hi afegim l'anet, reguem amb el vi, el suc de llimona, l'oli d'oliva i cap al forn, preescalfat a 200º, uns 13 minuts o el temps que creiem que pugui estar cuit.
El resultat és molt i molt bo.
És un plat que podem deixar fet, sense enfornar, i quan tornem de la platja podem acabar-lo mentre ens canviem i parem taula.

Across the UniverseRufus Wainwright.

4 comentaris:

  1. La recepte, genial. M'encanta el salmó i acompanyat de patatas i ceba... I tal com las preparad.... Perfecte i delicios!
    Si pasem a un altre asunto........ Com a crescut la Violeta. Fes-li una gran abraçada de part meva.
    He disfrutad moltisim amb el recorregut fotografic. Petons per a tots.

    ResponElimina
  2. No em podia creure veient les fotos que era la Violeta! Com s'ha fet de gran!!!
    Quina sort poder passar temps amb una àvia com tu!
    I la recepta genial, tot i que a la Polyanna no li aniria bé (és alérgica al salmó).
    Petons i disfruteu molt!!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Tiene una pinta estupenda, pero lo mejor es ver a Violeta. ¡Cómo ha crecido!
    Os mando un besazo.

    ResponElimina