divendres, 14 d’agost del 2015

Sopa freda d'ametllons {i unes flors d'hivern}


Aquelles flors d'hivern s'han convertit en les ametlles que hem fet servir per a aquesta crema fresca. Vaig aprendre a fer-la en un dels tallers del restaurant QuintaForca la primavera passada. Va ser al mes d'abril quan els ametllons eren tendres i verds i en vaig congelar uns quants.
Com que suposo que no en tindreu podrem substituir-los per ametlles. Per a quatre/sis persones,

Necessitarem:
 - 400 g de poma golden
 - 200 g d'ametlla marcona
 - 20 grams d'ametllons verds
 - 150 ml d'oli d'oliva verge extra
 - 25 ml de vinagre de bóta
 - 2 grans d'all
 - 600 ml d'aigua
 - sal

Farem:
Pelem la poma i la posem a la Thermomix junt amb les ametlles, els ametllons, els alls, la sal, el vinagre i l'oli i ho triturem fins a obtenir una pasta espessa.
Anirem afegint aigua fins a tenir la textura que més ens agradi, tot emulsionant amb la Tmx.
Deixem refredar al frigorífic, un cop freda la passem per un colador xinès tantes vegades com calgui fins a deixar-la ben fina i molt millor si la passem per un colador de reixa metàl·lica.
En Xavi proposa servir-la amb làmines de poma ben fines i escaldades amb aigua bullent, posades als fons del plat i per sobre uns ametllons petits, un raig d'oli i cibulet picat.
Ell ho va fer amb trossets d'anguila fumada i uns ous de truita de riu de Tavascan.
Vosaltres, amb la vostra imaginació,  hi podeu posar allò que més us agradi.
A la fotografia, la pasta d'ametlles només amb un quart de litre d'aigua, per a poder observar la textura, però ha de quedar fina, ben emulsionada.

Entre totes les flors tenim un jardí de roses i recordem Lynn Anderson que ens ha deixat el seu Rose Garden, que alguns hem ballat alguna vegada. Moltes gràcies per haver-nos alegrat bons moments de la nostra vida.

1 comentari:

  1. M'apunto la recepta i com que anem a Flix per les festes d'agost podria agafar els ametllons. Com sempre unes fotos precioses.
    Petonets.

    ResponElimina