dissabte, 26 de setembre del 2015

Rap, carabassó, herbes {al verd, l'amor s'hi perd}


La meva amiga Maite viatja molt i quan torna d'un lloc es deleix per a venir a explicar-me'l. Sap que el reviurem juntes, jo amb la imaginació, si no el conec, i ella revisitant-lo mentre l'explica. Li agrada magnificar les aventures gesticulant i, si tenim davant una copa d'un bon vi, acabem rient amb ganes. L'altre dia va passar per casa just quan havia tornat de Nova York i jo del garden.
Ja ho sé, diferents destins: un molt cosmopolita i l'altre... d'anar per casa però no menys intens que el seu, per a dir alguna cosa. Entre les dues vam posar al dia el meu hortet alhora que recorríem Manhattan. 
Les herbes ja fan una flaire que enamora. No en teniu en torretes? Us ho aconsello: una branqueta de qualsevol us farà canviar el plat i animarà l'ànima. He plantat marduix (Origanum majorana), farigola (Thymus vulgaris), menta (Mentha), alfàbrega (Ocimum basilicum), julivert (Petroselinum crispum), poliol blanc (Micromeria fructicosa), col xinesa (Brassica pekinensis), colinabo (Brassica napobrassica), bròcoli verd (Brassica oleracea var. italica) i unes cols brasileres que es diuen Couve manteiga da Geòrgia (Brassica oleracea var. acephala) que m'ha portat l'Eliane del Brasil. Direu perquè poso els noms botànics: m'agraden i m'ajuden a veure les famílies dels vegetals. Avui només us ensenyo el marduix. En uns dies podrem veure com ha evolucionat la resta. 
De recepta avui: un carabassó fet a la planxa i un rap fregit, tot cuinat amb oli d'oliva verge extra i pètals de sal. Les herbes només perfumen el plat. La Maite venia amb ganes de menjar de casa i senzill. Ah i sí, el vi blanc ens va fer riure amb ganes. El sol de tardor encara era fort.
La música la recomana ella:
All for a reason, Alessi Brothers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada