Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 9 d’octubre de 2015

Confitura de llet {i uns colors de tardor}


Potser perquè m’agraden els seus colors i la seva llum. Potser perquè m’agraden els seus fruits. I potser perquè m’agrada el camp com està ara. Sigui pel motiu que sigui la tardor és l’estació que més m’agrada. I reservar uns dies de vacances per a gaudir-la és tot un luxe.
Així que aprofitem per a fer un reset i veure què ens vindrà de gust preparar amb els productes de temporada. Fa uns dies vaig veure en un programa de la Sarah Wiener com esmorzaven confitura de llet i nosaltres la fem per a tenir-la a punt per a uns quants dies. Per a tres pots petits,

Necessitarem:
  -        1 litre de llet sencera i fresca
  -        900 g de sucre
  -        1 cullerada sopera de flors de tarongers o una beina de vainilla
  -        1 barreta de regalèssia

Farem:
Posarem la llet en una cassola esmaltada (i que sigui alta per quan bulli).
Hi afegim el sucre, les flors de taronger i la regalèssia tallada a trossets.
Haurem de tenir el foc mitjà i anar remenant perquè no s’aferri.
Deixem que es cogui uns 45 minuts o fins a tenir una crema espessa i amb textura cremosa.
Passat el temps posem la cassola sobre aigua freda i remenem fins que es refredi.
Distribuïm en pots esterilitzats i tanquem hermèticament.
Podrem guardar-la un parell de mesos.
Si obrim un pot, caldrà guardar-lo al frigorífic i consumir-lo en uns quinze dies.
L’energia que ens donarà l’esmorzar farà que ens calcem bé i sortim a passejar per a gaudir de la natura en aquesta època de l’any.
Un pas rere l’altre... Mil pasosSoha.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada