Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 6 de novembre de 2015

Fem una crema {fonoll, carabassa, espinacs}


Enguany l'estiu no ha afavorit massa el cultiu de les carabasses tot i que tenia unes bones llavors que em va enviar en Francesc del blog La cuina de tots natros. Però el temps no es pot controlar i hi ha el que hi ha. Ara ja estem consumint l'última de les que van sortir i aprofitem per a fer una crema animant als més mandrosos a posar-se a la cuina. A més fem neteja del frigorífic i agafem un bulb de fonoll, unes fulles d'espinacs i mig pit de pollastre rostit que hi queden. Ens hi posem? 
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 400 g de carabassa pelada i polida
 - 1 bulb de fonoll trossejat
 - 600 ml d'aigua
 - sal i pebre
 - oli d'oliva verge extra
 - 100 ml de llet desnatada
 - 50 g d'espinacs
 - pipes de la carabassa
 - 1/2 pit de pollastre rostit desossat
 - 2 cullerades soperes de mantega
 - dues llesques de pa tallades a daus

Farem:
En una cassola hi posem oli d'oliva i hi passem durant un parell de minuts la carabassa i el fonoll, cobrint-ho posteriorment d'aigua.
Salpebrem i deixem coure durant uns 20 minuts.
Afegim els espinacs, el pollastre, la llet i deixem coure uns 5 minuts més.
Apaguem el foc i hi posem la mantega.
Ho passem tot per la batedora.
En una paella a part hi fregim els crostonets de pa que l'acompanyaran.
Farem el mateix amb les pipes de carabassa que fregirem amb sal i oli d'oliva durant uns segons i tenint cura de tapar la paella perquè peten.
Servim la crema amb les pipes pelades (les he deixat senceres per a fotografiar-les) i els crostonets de pa.

El dia és esplèndid. Sortim a menjar-nos la crema al sol (el cel blau es reflecteix a la cullera) i la pau de viure un moment de tranquil·litat ens deixa el cos bé. Mathieu Boogaerts canta tot fluixet per a no trencar el moment Avant que je m'annuie. Ens acompanyeu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada