dilluns, 23 de novembre del 2015

Recaptem per al Gran Recapte {un plat de llegums}


La Maria cobra una pensió mínima. És vídua i viu sola. Fa uns dies m'explicava que té un pot amagat a la cuina on guarda els diners que arreplega per poder anar a comprar el dia de la campanya solidària del Gran Recapte. Tres euros al mes, que ara sumen 36, la fan sentir bé pensant que pot ajudar algú. I no és poc.
He comptat i amb aquests diners podrà comprar, com si només fos per a una família sense nadons: 1 l d'oli d'oliva verge extra, 1 l d'oli de gira-sol, 2 pots de llenties cuites, 2 pots de fesols cuits, 2 pots de cigrons cuits, 1 llauna de sardinetes en oli d'oliva, 1 kg d'arròs, 1 pack 3 llaunes de tonyina en oli d'oliva, 1 pot de mandonguilles amb pèsols, 6 litres de llet, 1 paquet de formatge fos en porcions, 1 l de caldo de pollastre, 1 paquet de fideus, 1 capsa de galetes Maria, 1 pot de cafè soluble i 1 pot de cacau instantani (s'ha de notar que és àvia). En total és un petit molt gran ajut que ve d'una persona a qui també s'escauria donar un cop de mà. 
Els aliments més adients per a la campanya són llegums secs, llet, oli, aliments infantils i llaunes de conserva de peix. Aliments bàsics d'alt valor nutritiu en l'alimentació de les persones.
Així que avui farem un plat utilitzant alguns d'aquests ingredients: 
Un pot de cigrons cuits, una llauna de sardinetes en oli d'oliva, una ceba i un pebrot verd. És tot el que necessitem. I el podrem preparar en fred o, ara que comença el fred, calent. Només caldrà que passem per una paella amb oli d'oliva, pot ser el de la llauna, la ceba i el pebrot. Escorrem els cigrons i els rentem. Servim en una plàtera amb les sardines per sobre. Si el volem escalfar només caldrà afegir els cigrons i les sardines a la paella, junt amb la ceba i el pebrot. 
Recordeu: dies 27 i 28, divendres i dissabte que ve, el Gran recapte d'Aliments a Catalunya a supermercats i mercats d'arreu de Catalunya.
No cal dir res més, només que desitgem una gran participació de tots.

I'm not the only oneSam Smith.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada