Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 4 de gener de 2016

Escabetx amb vinagre de poma {i verats ben barats}


Tal com he explicat d'altres vegades, tenim l'honor de formar part del Club de bloguers Oleum Flumen i de tant en tant, en Martí Terés, gerent i fundador, ens convoca per a participar del repte que ens proposa amb els seus productes. Aquest cop es tracta de cuinar un escabetx, bé amb carn de caça bé amb peix sense preu, usant el Vinagre de poma i l'Oli Bo d'oliva verge extra. Com que Oleum Flumen és una empresa compromesa amb el medi ambient si el preparàvem amb peix sense preu seria per a fer costat a la campanya d'Slow Food Garraf i Sitges, amb una molt interessant proposta que podeu llegir aquí.
Nosaltres, que som de la terra i del mar de Tarragona, obeïm i fem l'escabetx amb peix blau de casa, que és el que consumim. Vàrem comprar dos verats per poc més de dos euros i en lloc de fer l'escabetx amb pebre vermell, de la manera tradicional, l'hem cuinat amb curri i altres espècies. Una flaire molt perfumada va envair la cuina i no sé com descriure el gust: fi i deliciós. 

Necessitarem:
 - 2 verats mitjans
 - 1 ceba mitjana tallada a rodanxes
 - 4 grans d'all
 - 1 cullerada (postres) de curri
 - sal i pebre
 - grans de pebre rosa
 - 1 fulla de llorer
 - dues flors d'anís
 - una branqueta de canyella
 - uns grans de cardamom
 - orenga
 - 200 ml d'oli d'oliva verge extra Oli Bo d'OleumFlumen

Farem:
En una cassola de terrissa hi posem els verats nets i tallats.
Afegim la ceba, els alls aixafats, les espècies i salpebrem.
Aboquem l'oli i el vinagre per sobre.
Deixem coure uns 20 minuts a foc mitjà i la cassola tapada.
Un cop es refredi ho podem posar al frigorífic unes 48 hores perquè es confiti.
Es pot menjar fred o tebi.
La cocció de l'escabetx ha servit per a veure que quan es cuina amb productes de qualitat el plat més senzill esdevé un luxe.


Fil de llumAndreu Rifé. Quina cançó més bonica.
  ... respira, espera, aixeca't sense pressa, inspira, refes-te, la vida, el món t'espera ...

Feliç any 2016!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada