Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 7 de març de 2016

Suflé de xocolata {moltes felicitats Violeta!}


La Sílvia Pérez Cruz canta una cançó que a la Violeta i a mi ens agrada força, Ai, Ai, Ai. I jo dic que ai, ai, ai que la Violeta es fa gran per moments. Aquesta setmana complirà vuit anys i sembla ahir que compartíem amb vosaltres el pastís dels quatre. Felices hem preparat el suflé de xocolata que a ella li agrada tant i després la sessió de fotografies. Com sempre que fem juntes els suflés, acaben baixant, anem tan lentes, però no passa res: és igual de bo.
Ella també ha volgut guardar la imatge per a la seva tablet, domina Pinterest i Instagram millor que jo. Els seus comptes, que són privats, resulten molt divertits i em diu que no em preocupi: -Vovà, quan tu no puguis jo continuaré el blog, eh! Bé, em quedo tranquil·la...
Per molts anys delicada Cuca de llum!
Per a sis persones,

Necessitarem:
 - 50 g de mantega en pomada
 - 90 g de xocolata CREO ratllada
 - 125 g de sucre
 - 85 g de fècula de patata
 - 400 ml de llet calenta
 - 3 rovells d'ou
 - 4 clares d'ou muntades
 - 10 g de pipes de carabassa
 - 2 cullerades soperes de ratafia
 - mantega per a untar el motlle
 - un motlle 

Farem:
Posem el forn a escalfar a 200º C.
En un cassó que posem al foc fondrem la mantega i quan sigui fosa afegim la xocolata.
Seguidament incorporem la fècula de patata i anem abocant la llet a poc a poc, tot remenant.
És recomanable que la fècula de patata s'incorpori amb un sedàs o un colador perquè no es facin grumolls.
Afegim el sucre i continuem barrejant-ho tot molt bé, fins que quedi una massa homogènia i fina.
Traiem del foc i deixem refredar.
Ara ja podem afegir els rovells d'ou, les pipes de carabassa (en posem unes quantes per sobre), la ratafia i les clares muntades a punt de neu.
Remenem delicadament i ho aboquem al motlle que haurem untat amb mantega.
Enfornem durant 45/50 minuts, segons el forn, fins que s'unfli.
Servir tot seguit, encara calent.

Ai, Ai, AiSílvia Pérez Cruz

3 comentaris:

  1. M'he quedat bocabadada mirant aquestes fotos tan boniques!! el suflé de xocolata m'ha passat per alt...! petons

    ResponElimina
  2. M'encanta! Un altre anyet per la Violeta, es fan grans...En retard però sempre s'és a temps de felicitar. Felicitats per aquest any!

    ResponElimina
  3. Preciosa entrada...però el que mès m'ha agradat son les fotografíes de la Violeta...Semblan fotos del Paris del XIX, amb una textura que semblen tapissos (les dos darreres)...Precioses Nani! (ni que dir que la violeta està preciosa!!!!)

    ResponElimina