Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 23 de maig de 2016

Rotllets de filet de bou {amb espàrrecs i xiitakes}


Et regalen un manadet d'espàrrecs i penses on posar-los. Havia previst fer uns rotllets de filet de bou farcits de pernil salat i uns quants xiitakes, bolets japonesos cultivats aquí. Així que vaig afegir-los al plat.
I vet aquí, com les coses més senzilles de fer surten bé en poc temps i sense complicacions. Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 12 talls prims de filet de bou
 - 6 talls finets de pernil, que partirem per la meitat o segons la mida del filet
 - 200 g de bolets xiitakes
 - 1 manat d'espàrrecs
 - 200 ml de Pedro Ximénez
 - 180 ml de nata líquida
 - sal i pebre
 - oli d'oliva verge extra

Farem:
Farcim cada tall de filet amb un tros de pernil, l'enrotllem i els cosim amb un escuradents.
Els coem en una paella ben calenta amb un rajolí d'oli, els salpebrem i reservem.
A la mateixa paella hi passem els espàrrecs i reservem.
Fem igualment amb els bolets i també reservem.
A la mateixa paella hi aboquem el PX i deixem que es redueixi.
Seguidament hi afegim la nata i remenem fins que quedi la salsa lligada.
Tastem el punt de sal i posem per sobre la carn, els bolets i els espàrrecs.
Deixem coure un parell de minuts i servim.
Nosaltres ho hem maridat amb un vi de garnatxa negra: Rebels de Batea 2014, dels 7 Magnífics.
Una molt bona opció.

ContigoEl Canto del Loco & Natalie Lafourcade.

2 comentaris:

  1. Com sempre un plat exquisit, amb unes fotografies que desprenen aroma. Gracies per regalar nos tantes receptes marevelloses.
    Salutacions de la teva botiga de mobles amiga, Mobles Cambrils.

    ResponElimina