Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 31 de juliol de 2016

Leite de onça {un còctel del Brasil}


Aquesta setmana Rio de Janeiro serà una ciutat mediàtica. Se'n parlarà molt: comencen els Jocs Olímpics del 2016 i que enguany es fan allí. Nosaltres no hi serem, però farem un còctel que al meu pare li agradava molt: leite de onça.
Agafem la nostra llibreta d'apunts gastronòmics i el preparem. Com a moltes receptes del Brasil la llet condensada és l'ingredient principal així com la cachaça, un licor fet amb canya de sucre i passa per ser un dels més consumits al món. Haurem de tenir cura de beure en poca quantitat perquè entra molt bé ja que resulta dolç però puja i puja. Amb aquest còctel podreu sorprendre els vostres convidats. Un cop fet també els podeu tenir al frigorífic i només caldrà afegir glaçons triturats en el moment de servir-lo. Vinga, ens hi posem. Per a sis persones,

Necessitarem:
 - 200 ml de llet condensada
 - 100 ml de cachaça
 - 30 ml brandi
 - 6 glaçons de gel
 - canyella per a empolvorar

Farem:
Posarem els ingredients, excepte la canyella, en un got de batedora ben potent -tipus Thermomix- i ho batrem fins a deixar el gel amb una textura de granet.
Servim en una copa i empolvorem amb canyella.
Per als petits farem un batut de pinya amb menta perquè ens acompanyin.
Continuem amb l'estiu, amb moments de descans i oci...

El final no llegaráVieja Trova Santiaguera.


4 comentaris:

  1. Nani, que sepas que tengo cachaça y tengo leche condensada. Solo me falta terminar la micro dieta para celebrarlo por todo lo alto. Me ha encantado. Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y una pena no poder compartirlo... Ya llegará.
      Un abrazo Elena,
      Nani

      Elimina
  2. Sóc molt fan d'aquesta abundancia de sucre en els postres que fan els brasilenys, tot amb llet condensada!! Deliciós... això sí, control perque sinó...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mireia, sí que cal controlar l'ús de la llet condensada...

      Elimina