diumenge, 31 de juliol del 2016

Leite de onça {un còctel del Brasil}


Aquesta setmana Rio de Janeiro serà una ciutat mediàtica. Se'n parlarà molt: comencen els Jocs Olímpics del 2016 i que enguany es fan allí. Nosaltres no hi serem, però farem un còctel que al meu pare li agradava molt: leite de onça.
Agafem la nostra llibreta d'apunts gastronòmics i el preparem. Com a moltes receptes del Brasil la llet condensada és l'ingredient principal així com la cachaça, un licor fet amb canya de sucre i passa per ser un dels més consumits al món. Haurem de tenir cura de beure en poca quantitat perquè entra molt bé ja que resulta dolç però puja i puja. Amb aquest còctel podreu sorprendre els vostres convidats. Un cop fet també els podeu tenir al frigorífic i només caldrà afegir glaçons triturats en el moment de servir-lo. Vinga, ens hi posem. Per a sis persones,

Necessitarem:
 - 200 ml de llet condensada
 - 100 ml de cachaça
 - 30 ml brandi
 - 6 glaçons de gel
 - canyella per a empolvorar

Farem:
Posarem els ingredients, excepte la canyella, en un got de batedora ben potent -tipus Thermomix- i ho batrem fins a deixar el gel amb una textura de granet.
Servim en una copa i empolvorem amb canyella.
Per als petits farem un batut de pinya amb menta perquè ens acompanyin.
Continuem amb l'estiu, amb moments de descans i oci...

El final no llegaráVieja Trova Santiaguera.


4 comentaris:

  1. Nani, que sepas que tengo cachaça y tengo leche condensada. Solo me falta terminar la micro dieta para celebrarlo por todo lo alto. Me ha encantado. Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y una pena no poder compartirlo... Ya llegará.
      Un abrazo Elena,
      Nani

      Elimina
  2. Sóc molt fan d'aquesta abundancia de sucre en els postres que fan els brasilenys, tot amb llet condensada!! Deliciós... això sí, control perque sinó...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mireia, sí que cal controlar l'ús de la llet condensada...

      Elimina