Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 22 de juliol de 2016

Una bruixa bona {ens porta un Tortell de Tarragona}


Oh, l'estiu és l'estiu. Fa calor i no tenim massa temps per a cuinar i tampoc ganes de fer-ho. I no passa res: una bona amanida de tomàquet amb ceba i olives amanida amb un bon oli d'oliva resulta superba. I què em dieu d'una ensaladilla russa feta abans de marxar a la platja i que trobem al frigorífic  en arribar. O un pollastre a l'ast fet amb llenya. I tot acompanyat d'un vi blanc o rosat, no cal massa cosa més.
Però avui us deixem un tortell típic de Tarragona que no costa gens de fer i que podem menjar a qualsevol hora del dia. El cabell d'àngel és de casa i podeu trobar la recepta aquí. Les fotos són amb la meva bruixa particular, la Violeta. I la recepta la traiem de La melmelada a la cuina, de Cossetània Edicions, que vàrem fer la Bet Carbonell, la Mireia Jordana i jo, amb fotografies meves. Al llibre podeu trobar la recepta a la pàgina 38. Aquí jo introdueixo una petita modificació: els pinyons els poso dins junt amb les panses. També el versiono amb racions individuals i clavats amb uns punxons de fusta. Per a sis tortells petits,

Necessitarem:
 - 1 paquet de pasta de full rectangular
 - pinyons al gust
 - panses de raïm
 - 350 g de cabell d'àngel
 - sucre llustre

Farem:
Posem el forn a escalfar a 190ºC
Estirem la pasta en una superfície plana i la tallem en tres tires.
Farcim cada tira amb cabell d'àngel i la caragolem com si fos una ensaïmada.
Enfornem uns 30 minuts o fins que sigui rossa.
Abans de servir tirem pel damunt sucre llustre.
Acompanyem amb vi dolç fresc per als adults i amb un suc de fruita fet al moment per als petits.

Where or WhenBryan Ferry.

2 comentaris:

  1. Ai els dolços, qui s'hi pot resistir!
    Que gran la Violeta, es fan grans...
    Molts petonets i bon estiu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sara, les nostres Violetes es fan grans per moments!

      Elimina