Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 11 de juliol de 2016

Vinagreta {amb poma i vinagre de poma}


I a l'estiu poques complicacions a la cuina. Qualitat i senzillesa predomina. Un cop més la qüestió serà passar poc temps cuinat però posant imaginació. I així ho hem fet: una vinagreta gustosa que ens donarà varietat a l'hora d'amanir les verdures.
Com hem dit d'altres vegades, formem part del club de bloguers d'OleumFlumen, productes que, si volem fruir de bon gust, caldrà tenir-los a mà. El vinagre de poma és magnífic, i no exagero. Aquesta amanida no té cap secret i vosaltres hi podeu posar de part vostra. Au, vinga, us expliquem com l'hem fet.

Necessitarem:
 - l'enciam que més us agradi
 - pomes Granny smith
 - fruits secs
 - daus de formatge al gust
 - pipes de gira-sol
 - cireres
vinagreta,
 - 1/4 de poma pelada
 - 125 ml d'oli d'oliva verge extra Premium
 - 60 ml de vinagre de poma Summum
 - sal i pebre
 - 1 cullerada (cafè) de mostassa a la mel

Farem:
Rentem els enciams, escorrem i reservem.
Preparem la vinagreta a la batedora, posant al got la poma, l'oli, el vinagre, un xic de sal i pebre i la mostassa, deixant la salsa ben fina.
Muntem l'amanida amb l'enciam, poma tallada a daus, formatge tallat igualment a daus, les llavors de gira-sol per sobre, avellanes i unes cireres que li donen un punt diferent a les olives.
Amanim amb la vinagreta i servim.
I continuem gaudint de l'estiu amb un bon llibre per a distreure'ns.

Lady, lady, lady, de Flashdance, Joe Bean Esposito.

4 comentaris:

  1. Nani, cada entrada teva em sap a vacances i bons moments compartits :) Tot i que estiguem lluny!
    Però tens tota la raó, aquests vinagres de qualitat poden donar molt joc a la nostra cuina d'estiu!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Palmira, moltes gràcies per less teves paraules sempre tan ben rebudes!

      Elimina