Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 13 de novembre de 2016

Unes patates acompanyades de pop {a la gallega}


La meva etiqueta d'avui de cuina per a mandrosos està més justificada que mai. Més que una recepta és un consell. Fins i tot amb les fotografies em deixo anar. Volem menjar bé però no tenim temps. Ens agrada la bona cuina però tenim dies de nyonya que, ai las, com ens hi posem? Jo tinc la solució per a aquests moments: comprar bons productes ja preparats i que siguin de confiança, i amb un resultat casolà que ni els de casa ho notaran.
Ens agrada el pop i el compro cuit. Vaig trobar un lloc on una gallega, que li té mà trencada, el prepara d'una manera molt i molt bona. El problema és que les patates que l'han d'acompanyar no les puc coure amb el caldo de la seva cocció. I sé com fer-ho: el Fumet Aneto de marisc i peix de roca em resol la situació. Les patates queden perfectes. Aquest plat el podeu preparar com a aperitiu o com a primer plat.  Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 1,5 kg de patates
 - 400 g de pop cuit 
 - 1 bric de Fumet Aneto de marisc i peix de roca
 - sal, pebre negre i pebre vermell
 - oli d'oliva verge extra

Farem:
Pelem les patates i les posem a bullir en una cassola amb el fumet de peix.
Deixem coure uns 15 minuts o punxem per a veure si són cuites.
Apaguem el foc, tapem la cassola i deixem que es beguin el fumet que ha quedat.
En un parell d'hores estaran al punt.
Doneu un cop de microones al pop per a treure-li la fredor.
Muntem el plat amb les patates tallades a rodanxes i el pop.
Salpebrem i amanim amb oli d'oliva, que nosaltres ho hem fet amb l'oli del primer raig.
Aquest cop hi posem també allioli que hi va de primera.
Si voleu i teniu temps, aquest plat també queda molt i molt bo amb la confitura de ceba que ja vàrem compartir amb vosaltres aquest estiu passat.
Un vi blanc hi posa el toc final.

Naie ChuppeAmsterdam Klezmer Band.

4 comentaris:

  1. Mmmm....que bones!Un gran plat! De tant en tant tenim aquells dies que no sabem què fer.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga,
      Dies d'aquells que la mandra ens guanya però acabem menjant bé.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  2. Respostes
    1. Ai Teresa,
      D'aquells plats que t'acaben agradant les patates més que el tall...
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina