Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 4 de desembre de 2016

Dolces flors de pasta de full {i una flor més, la Violeta}


No hi ha res com tenir-la a prop i el dia s'il·lumina. Una dolça flor, la Violeta. I amb ella hem fet aquestes de pasta full. Més fàcils no poden ser i la mousse que acompanyen també. Un cop vaig sentir en Ferran Adrià que donava idees, en un programa de ràdio, per a fer coses ràpides, de qualitat i econòmiques. Una d'elles ja la tenim el blog de fa temps: Sopa de torró amb galets de xocolata, una sopa dolça.
En Ferran Adrià va explicar que quan vulguem una mousse només cal deixar el gelat al frigorífic d'un dia per a l'altre i remenar-lo en el moment de servir. Us puc garantir que el resultat és sorprenent. Així que avui us hem preparat una mousse de vainilla acompanyada d'unes flors que farem en un tres i no res. La quantitat que us sortiran en un paquet de pasta full dependrà de la mida de les flors. Amb un paquet n'hem fet set. Apa, som-hi.

Necessitarem:
 - 1 paquet de pasta de full rectangular
 - sucre per a empolvorar
 - 1 rovell d'ou
 - 1 full de paper encerat de forn

Farem:
Posem el forn a escalfar a 180º C.
Obrim el paquet de pasta, l'estenem sobre la taula, mantenint el paper que l'embolcalla per sota.
L'empolvorem amb força sucre per sobre i cobrim amb el paper de forn.
Passem el corró perquè el sucre penetri a la massa.
Caragolem la massa per un costat i per l'altre fent que es trobin els dos costats al mig.
Tallem en trossos d'un centímetre i muntem les flors de la manera que vulguem.
Les posem en una safata amb paper de forn  molt separades entre elles.
Les pintem amb el rovell d'ou i enfornem a 180º C uns 15/20 minuts, com sempre diem dependrà del forn, o fins que les veiem daurades.
Servim amb el gelat de vainilla.
Volaran...

Borboleta cega, malandroJorge Aragão

6 comentaris:

  1. Ooooohhh! Nani, que boniques! Moltíssimes gràcies per aquesta bonicca idea!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Aquesta Violeta estimada, va creixen i ja veig que pot ficar las mans a la cuina per ajudar-te. Es una felicitat veure com disfruteu juntes.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Manu, quan estem juntes semblem un anunci de Casa Tarradellas...

      Elimina
  3. Quines flors més boniques! Però les més maques són les nenes :o)
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina