Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 24 de febrer de 2017

Peres Nashi al forn {anem a comprar al mercat}


Tal com he dit d'altres vegades, sóc gent de mercat. M'agrada anar-hi a comprar i sempre predisposada i atenta a les recomanacions que em fan les parades de les quals sóc clienta. En una de les últimes visites em varen regalar tres peres Nashi. Confesso que no les havía tastat mai i havía d'empescar-me alguna manera de cuinar-les o menjar-les al natural.
Com que enguany continuo amb la manera de menjar de forma sana i fàcil, vaig pensar que preparar-les cuites seria una bona idea. I així fiu: com si fossin pomes al forn que ens agraden tant a casa. Engegar-lo ara que encara fa fred dóna ambient a la cuina i la perfuma si a la cocció hi afegim un raig de Chartreuse, com és el cas. Indago per la xarxa les propietats d'aquest fruit i aprenc: que també és conegut com a pera asiàtica, que és un encreuament entre poma (té la seva forma) i pera (el seu gust), que encara que es cogui la seva carn es manté ferma i no es desfà, cosa que la fa ideal per a fer pastissos o daus per a broquetes o amanides. Que també porta nutrients que beneficien la nostra salut i que consumida en cru o en sucs pot prevenir la ressaca. Us en podria enumerar moltes més propietats però les podreu cercar vosaltres mateixos si navegueu una mica. Tanmateix, les coc amb concentrat de suc de canya de sucre que aporta, també, molts beneficis per a la nostra salut i és tot un descobriment que fa temps que utilitzo en moltes receptes. Total que, engegarem el forn a 180ºC, ens posarem la música que us recomano avui (deliciosa) i prepararem les tres Pyrus pyrífolia que tenim al cistell. Som-hi!



Necessitarem:
 - 3 peres Nashi
 - tres branquetes de canyella
 - sucre per a empolvorar-les
 - dues cullerades soperes de concentrat de suc de canya de sucre
 - una cullerada de mantega
 - un raig de Chartreuse
 - una mica d'aigua

Farem:
Les rentem ben rentades i en traiem els cors amb l'estri adient.
Les posem en una safata de forn amb la mantega i les reguem amb el concentrat de canya de sucre.
Empolvorem amb sucre i clavem les branques de canyella al centre de cada una.
Perfumem amb el Chartreuse i posem una mica d'aigua perquè no es cremi el concentrat, acabarà fent un suc per a regar-les.
Deixem entre 40 i 45 minuts al forn.
Podem acompanyar amb una bola de gelat al gust.
Ja em direu...

Mais perfumadoAdriana Calcanhotto.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada