diumenge, 26 de març del 2017

A la cuina amb la Manja Jonker {xocolata & nabius}


En un món tan estressat com el que tenim que hi hagi un lloc que és com una bombolla de pau i tranquil·litat ve de gust recomanar-lo. A l'Alt Camp, a Vilardida, tenim l'hotel Les Vinyes del que ja us vaig parlar al meu altre blog Xips de Vida en dues entrades: una dedicada a l'hotel i l'altre al seu paddock natural, amb cavalls lliures. I perquè us en parlo un cop més? Doncs perquè hi estic molt a gust amb la Manja (pronuncieu Mània), una holandesa que ha viscut a cavall entre Holanda i aquí.
M'agrada sentir-la parlar amb el seu català peculiar i la serenitat que transmet. Prendre un cafè amb ella és un stop a les presses i sempre acabes aprenent alguna cosa. La Manja tenia una professió ben diferent de la que fa ara: és dissenyadora gràfica de puntes de llenceria, feina que feia al seu país. I els ulls li brillen mentre en parla i explica de com interessant era tot el que feia. Li brillen però sense enyorança perquè ara és molt feliç amb tot el que fa. I també se li il·luminen encara més quan m'ensenya un dels llibres de fotografia del seu pare, Henk Jonker, que va ser fotògraf del Ballet Clàssic d'Amsterdam i també de la Casa Reial holandesa. També són del seu pare algunes de les fotografies que decoren algunes estances de l'hotel. I és que la Manja té molt de gust, molt acollidora i gens embafosa és l'ornamentació que trobem tant a l'hotel com a l'spa. No voldria oblidar-me de dir-vos que a les fotos també hi surten la Maite, l'ajudant de la Manja, i el Mariano, el gat. I la flor que guarneix el pastís és de codonyer. Però anem per feina, que avui us porto el pastís dolç que ens ha preparat, sense cocció i que es menja fred. Ideal per a postres o per a prendre a l'hora del te. Boníssim.  I una recomanació: si feu una estada a l'hotel, la cuina que trobareu a Les Vinyes, és una cuina que utilitza productes de proximitat, de qualitat i molt natural. Absteniu-vos si només voleu fregitel·les...

Raw Chocolat & Blueberry Pie

Necessitarem un motlle de 23 cm i folrat amb paper de forn.

Per a la base del pastís:
En un robot de cuina barregem 150 g de dàtils, 200 g d'ametlles, una cullerada de mel i un xic de sal.
Repartim en un motlle ben premut i guardem al frigorífic uns 20'.

Per a la primera capa:
Posem 150 g de dàtils en remull uns 20 minuts.
Els barregem amb 3 alvocats, 75 g de xocolata (+86%) i 75 g de mel.
Repartim damunt de la base i guardem 1 hora al frigorífic.

L'última capa:
Muntem 150 g de nata amb 75 g de sucre morè.
Barregem 150 g de nabius amb 300 g de formatge quarck fins a obtenir una pasta violeta.
Escalfen 15 g de gelatina en una mica de suc de fruit i deiem refredar.
Juntem la barreja de nata amb la de quarck i la gelatina, repartim per sobre la primera capa.
Deixem refredar 2 hores al frigorífic abans de servir.

I only have eyes of you, The Flamingos.

2 comentaris:

  1. De fet, aquesta dona ha de ser ben interessant. Em queda una mica lluny però de ganes no em falten de fer una estada.
    Amb les fotografíes que poses hi aniria de pet.
    Enhorabona per aquest blog tan delicat i bonic.
    Maria Rosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria Rosa,
      Crec que si et queda lluny és un lloc ideal per a conèixer. Podràs descansar i passejar per un camp que ara mateix està preciós. I després descansar a l'spa.
      Em fa feliç que t'agradi el blog.
      Nani

      Elimina