dimecres, 10 de maig del 2017

Berenem magdalenes amb cireres {i una tassa de llet}


I el meu dubte és saber quin motiu tinc per a fer magdalenes quan la Violeta tomba per casa. Inconscientment les preparo i berenem. Ja en vaig fer unes que van sortir molt bones perfumades per a prendre un te floral i unes quantes més que trobareu a l'etiqueta de magdalenes. Ara és el temps de les cireres i aprofito per a fer-ne amb aquest fruit que tant agrada a casa. També tinc al blog altres receptes que surten molt bones com el pastís de pastanaga i pomes i el semifred de La Riera, entre d'altres i on les cireres tenen el seu paper. Però aquesta vegada he afegit un ingredient que m'agrada molt i que he utilitzat al bolo d'aipim o aipim frito, que són receptes brasileres. És la mandioca o nyam, una arrel tuberosa molt rica en fècules.
Un altre component que hi he posat és el mató que li ha donat un gust ben bo. Va, que no us faci mandra engegar el forn que la setmana vinent diuen que farà més calor i serà diferent. A berenar toca!

Amb aquests ingredients i quantitats en sortiran unes 24 magdalenes petites:
 - 100 g de mantega en textura de pomada, o sigui, a temperatura ambient
 - 125 g de mató 
 - 230 g de nyam bullit i escorregut (es pela, es talla a trossos i es bull en aigua fins que sigui tou)
 - 2 cullerades rases (postres) de llevat en pols
 - 160 g de farina
 - 100 g de sucre
 - 3 ous
 - 24 cireres despinyolades
 - 1 polsim de sal
 - oli d'oliva per a untar els motlles (o mantega)

Com les farem:
Engeguem el forn a 175ºC que es vagi escalfant.
Jo he utilitzat la Thermomix per a barrejar i preparar la massa.
Posem al got la mantega, el mató, el nyam i fem anar el robot a velocitat 4 durant 30 segons.
Tamisem la farina, el sucre i el llevat, els afegim al got i el fem anar a velocitat 3 durant 30 segons més.
Finalment hi posem els ous, batuts amb un xic de sal, tot deixant a velocitat 3 uns 20 segons o fins que veiem la massa ben pastada.
Untem els motlles amb oli d'oliva o mantega i els omplim fins a dalt.
A damunt hi descansem una cirera en cada magdalena.
Enfornem uns 25/30 minuts, fins que estiguin daurades i fermes.
Sucades en llet resulten delicioses. 
Paraula de Violeta.

Le temps des cerises, Benjamin Biolay, Nicolas Fiszman & Denis Benarrosh

4 comentaris:

  1. M'han fet molt de goig! No he fet servir mai nyam i veient aquesta recepta me n'han agafat ganes d'utilitzar-lo. Les provaré de fer abans no s'acabin les cireres.
    Mercè

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè, i el mató també els hi dóna un gust ben bo i diferent. Ja em diràs com et surten si les fas, segur que les pots millorar!

      Elimina
  2. Qué buenas esas magdalenas mejoradas con el vaso de leche. Genial

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con el gusto de las cerezas asadas en el paladar i con Biolay susurrándonos al oído...

      Elimina