Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 30 de juny de 2017

La màgia de la música popular brasilera {i un te refrescant}


Uns em seguiu per les receptes, d'altres per les fotografies i una gran part, això és el que em feu arribar, per la música. Què seria de la vida sense ella. I per a mi una de les més boniques del món, i em perdonareu la pretensió, és la música popular brasilera. Potser perquè vaig créixer amb ella i fins i tot l'estudiàvem a l'escola. Avui vull compartir amb vosaltres una de les cançons que per a mi és de les millors de la història musical del Brasil: Preciso me encontrar.
El seu compositor, Antonio Candeia, va viure els últims anys de la seva vida en una cadira de rodes, això explica una mica la seva lletra:

Deixe-me ir   /  deixeu-me anar
preciso andar   /  necessito caminar
vou por aí a procurar   /   vaguejo intentant
sorrir pra não chorar   /   somriure per a no plorar
deixe-me ir 
preciso andar
vou por aí a procurar
sorrir pra não chorar

Quero assistir ao sol nascer   / vull veure sortir el sol
ver as águas dos rios correr   / veure córrer les aigües del riu
ouvir os pássaros cantar   /  sentir cantar els ocells
eu quero nascer   /   vull néixer
quero viver   /   vull viure

Se alguém por mim perguntar   /  si algú pregunta per mi
diga que eu só vou voltar   /   digueu-li que només tornaré
depois que me encontrar   /   després que jo em trobi
                                                                                    ...
                                                                                     
Us convido a escoltar les interpretacions de Cartola, que és qui la va fer famosa amb instruments antics, la meravellosa de Zeca Pagodinho & Marisa Monte, i la de Teresa Cristina, tots ells uns importants i reconeguts cantants de samba del Brasil. A mi m'agrada comparar les diverses versions d'una mateixa cançó i veure com les adapten. Aquí, les tres són fantàstiques.
Mentre les escolteu, prepareu-vos un te fred de Tegust i semblarà que us transporteu al bell mig d'un bosc amazònic. Jo he fet la varietat de Fruites del bosc bio, capritxosa barreja de fruites i plantes, i la de Fresca bio, de diverses mentes amb poliol i menta, molt refrescants totes dues. Una bona recomanació per a la seva preparació:
 - Infusionar la piràmide d'herbes amb menys de la meitat d'aigua d'una tassa de te.
 - Esperar el temps indicat per a cada una de les varietats (ho especifica l'estoig).
 - Un cop hagi passat el temps és quan es pot afegir sucre, si ens agrada.
 - Afegim la infusió a un got amb gel (2 0 3 glaçons).

Apa, cap al paradís escoltant bona música tot prenent un refrescant te.
Bon cap de setmana.

2 comentaris:

  1. Preciosa canción y preciosas fotos, como siempre. Un patonet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta no cal que te la tradueixi! Un dia m'agradarà sentir com la cantes...

      Elimina