dimarts, 20 de juny del 2017

Risotto de foie gras i paté de tòfona negra {fet per l'Agustí López}


Enguany vaig assistir per primera vegada a un acte TED. Els seus esdeveniments existeixen des del 2009. El TED és una fundació que es dedica a difondre idees que valen la pena. Idees en forma de xerrada centrada en un sol tema i de 18 minuts com a màxim per ponent. Tarragona és una de les ciutats que compta amb una de les llicències que donen per a organizar actes locals. Així que el TEDx Tarragona també té per objectiu difondre idees per a transformar el món. Cada any es fan trobades sota un tema molt específic i en llocs amb un aforament màxim de 100 persones. El tema d'aquest any va ser SHINE, brilla en anglès, i molt emotiu per com les persones que van parlar varen explicar motius i detalls per a viure d'una manera senzilla i brillant. I si teniu l'oportunitat d'assistir a un d'aquests actes ho heu de fer, val la pena.

Bé, tot això us ho explico perquè la persona que organitza el TEDx a Tarragona és l'Agustí López, un consultor en màrqueting digital d'InspiraProject, això vol dir que ajuda a les empreses en la seva presència a la xarxa, especialment en la comercialització. Fa conferències i cursos basats en aquest tema. També participa en l'organització del molt interessant Forquilla Business. I té una família nombrosa i encantadora a la qual també dedica el seu temps. Total, és una gran persona i molt apreciada a casa. Com que sé que li agrada cuinar, i ho fa molt bé, li vaig proposar alguna recepta per a compartir amb tots els lectors del blog. I us puc dir que en va triar una d'alt nivell, senzilla i que us pot fer triomfar en qualsevol àpat que vulgueu fer per a enlluernar els comensals. Està treta d'un llibre d'en Roger Martinez, La cocina del arroz, amb pròlegs d'en Ferran Adrià i d'en Carles Abellán. Diu l'Agustí que el té de capçalera perquè els arrossos són els seus plats preferits. I perquè un risotto? Doncs perquè per motius de feina ha viatjat molt a Itàlia, país que li agrada molt i es deleix per la seva cultura, gastronomia i música.
Us transcric la recepta i els ingredients tal com me l'ha explicat l'Agustí, mentre preníem una copa del vi que ens acompanyaria en el dinar: un Ètim rosat de la Cooperativa Falset Marçà, del Priorat.

Per a quatre racions:
Primer de tot caramel·litzo un parell de cullerades soperes i generoses de ceba tendra i les reservo.
Per a preparar el risotto poso uns 25 grams de mantega en una cassola on afegeixo la ceba i 300 g d'arròs (jo, l'Agustí, faig anar carnaroli) per a enrossir-lo.
Llavors hi aboco una copa de vi blanc i quan l'ha absorbit vaig afegint brou de pollastre a poc a poc i tot remenant contínuament. Passats 15 minuts i deixant que quedi una mica de líquid (si no queda excessivament sec) hi tiro 25 g més de mantega, 60 g de parmesà ratllat i 40 g de paté de tòfona amb el que el risotto està ja fabulós. Per a rematar-ho, l'emplatem i hi posem a sobre un parell de làmines de foie fresc que amb l'escalfor de l'arròs deixen anar el greix i gairebé es fonen amb el risotto.

L'Agustí afegeix al finar la paraula bestial per a dir com ha resultat aquest plat. Jo us dic que es queda curt. És d'una finor indescriptible. I com no, la música que tria també és italiana. Es declara un etern enamorat de les cançons de l'Ornella Vanoni. Compartim gust, Agustí.

Senza fine, Ornella Vanoni

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies Nani per deixar-me participar al teu blog, ha sigut un plaer aquesta experiència!!!! ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Agustí,
      L'experiència ha sigut mútua. Jo molt feliç que estiguis al blog amb aquesta magnífica recepta. Ahir ja vaig anar a comprar el paté de tòfona i ja estic pensant en l'ús que li donaré.
      Moltes gràcies i fins aviat amb la teva tropa, saps que a casa algú n'espera la repetició!
      Nani

      Elimina