Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 31 de juliol de 2017

Quiche de salmó {i l'efecte papallona de l'estiu}


Estiu. Poques ganes de fer gaires coses. Llegir, escoltar bona música, fer tertúlia amb els amics, anar a la platja o a la piscina, mirar el sostre amb el pensament en blanc, ... En això estem. Ganes de cuinar? Poques, però ens hem d'alimentar. De totes maneres aquesta època de l'any ens permet ser poc temps a la cuina. I avui us porto una quiche, que a part de ser deliciosa, està feta en un tres i no res i amb ingredients que podem tenir al frigorífic sempre a punt.
I a l'hora de triar un vi, un escumós sempre fa festa i ve de gust. Amb la calor d'un diumenge de juliol, trobar-te una ampolla fresqueta quan tornes d'un bany que t'ha deixat el cos a to, el vi et deixarà l'ànima tranquil·la i preparada per a una migdiada perfecta, que si no estàs de vacances, podràs encarar la setmana d'una altra manera. I amb tot això hem triat un rosat, cada cop m'agraden més els rosats, de la D.O. Penedès: L'Efecte Rosat Reserva 2013, una monovarietal de Pinot Noir, del Celler Albet i Noya. Aquest celler és pioner en vins de cultiu ecològic i s'ha inspirat en les papallones per a dur al mercat la seva imatge renovada. I a mi aquest fet m'agrada: les papallones són un indicatiu d'un espai lliure de pesticides. I nosaltres, aquí al nostre tros de terra, on intentem de totes totes no fer-ne ús, cada cop en veiem més i de tots els colors: precioses papallones que ens ronden allà on anem. Fins i tot, una libèl·lula s'ha posat a la màquina quan estava fent les fotografies però ha fugit mentre he anat a busca l'altra càmera per a immortalitzar-la. Viure al camp té aquestes coses. I al que anàvem: la fitxa tècnica del vi ens aconsella que és ideal per a maridar-lo amb aperitius, amanides, pizzes i pasta. I jo crec que la quiche d'avui ha fet el seu paper de manera rodona. 

Ingredients per a un motlle de quadrat de 20 x 20,
 - 1 paquet de pasta de full quadrat
 - 200 ml de nata líquida especial cuina
 - 3 ous
 - formatge fresc Philadelphia de salmó, 150 g
 - 1 paquet de salmó fumat 100 g
 - paté de tòfona negra, opcional
 - mantega i farina per a untar el motlle

Com la preparem,
Engeguem el forn a 200ºC i deixem que s'escalfi. 
Untem el motlle amb mantega, l'enfarinem lleugerament i el folrem amb la pasta de full.
En un got de batedora hi posem els ous, la nata i el formatge fresc.
Batem fins que es torni una massa lleugerament líquida i l'aboquem sobre la pasta del motlle.
Afegim el salmó tallat a tires.
Adornem per sobre amb unes culleradetes del paté de tòfona.
Enfornem uns 30/40 minuts fins que la veiem daurada, que com sempre dependrà del forn que tingueu.
Servim acompanyada d'una amanida verda.
Un àpat que agradarà a tothom.
I si us agraden les quiches en trobareu més a l'índex de receptes, a la seva pròpia etiqueta.
Del vi ja no cal que diem res més.
Ah l'estiu, que bo el dolce far niente...

Summertime, Billie Holyday

8 comentaris:

  1. Respostes
    1. Fem el que podem, tranquilitat i bon viure.
      Abraçada.

      Elimina
  2. Precioses foto i article! Quina bona pinta la quiche! Ens ha entrat molta gana llegint-lo... ;)
    Gràcies per la teva delicadessa i professionalitat!
    Una forta abraçada des del Penedès!

    Albet i Noya

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per cuidar el medi on teniu les vinyes i l'entorn.
      Feu bona feina.
      Nani

      Elimina
  3. Bonita manera de disfrutar del verano. Todo perfecto.
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Ana.
      A disfrutar lo que se pueda.
      Nani

      Elimina
  4. Sóc fan de les quische, i aquesta de salmó m'ha robat el cor juntament amb el vi, el tastarem aviat.

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, contenta de que passis per aquí. El vi no et decebrà. I la quiche, bona.

      Elimina