Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 24 de juliol de 2017

Tomàquets fregits i ceba confitada {sucareu força pa}


A la meva amiga Maria no li agrada cuinar. I a més té una cuina ben petita on només cap ella. Decorada amb gust i amb molta llum, no hi té gaires coses perquè no li caben. I quan quedem per a prendre cafè es mira el blog perquè sap que li preguntaré alguna cosa sobre les últimes entrades que he escrit. Tot sovint em diu el mateix: a veure quan tindràs alguna recepta que jo pugui fer, perquè de no  tenir no té ni balança per a pesar els ingredients i ho fa tot a ull. Fa uns dies, en un dels programes que segueixo vaig veure que el xef Guy Martin, del restaurant Le Grand Véfour de París, cuinava un plat ben deliciós, que no necessitava massa preparació i això em va fer pensar en la Maria.
Estem en plena temporada de tomàquets i estan al seu punt. Els de l'hort els cullo al moment de cuinar i aquest factor de per si augmenta el sabor del plat. El xef Martin el va fer amb costella de porc perquè parlava d'uns determinats porcs i de cebes tendres d'una determinada zona francesa. A mi m'agrada com els francesos promocionen el territori tot fent documentals i explicant com recuperen races i llavors quasi perdudes en un determinat moment. Jo l'he preparat amb un tall de carn a la planxa. Us puc dir que ha quedat un plat fet en un tres i no res i amb un gust excel·lent. Apa, que ens hi posem.

Ingredients:
 - tomàquets madurs
 - cebes tendres
 - sal i pebre
 - oli d'oliva verge extra
 - vinagre
 - sucre

Preparació:
Tallem els tomàquets per la meitat, un per persona, i els amanim amb oli d'oliva, vinagre i salpebrem.
Deixem reposar durant mitja hora.
Després els fregim amb el suc de marinar-los.
Agafem una ceba per persona i la partim en quatre grills.
Els amorosim a foc lent en una paella amb oli d'oliva i sucre, fins que els veiem ben daurats.
Podem fer un tall de carn a la planxa, peix o bacallà, qualsevol cosa hi anirà bé.
Muntem el plat i hi aboquem per sobre l'oli resultant del fregit dels tomàquets.
Decorem el plat amb trossets de fulla de les cebes tallats en rodanxes.
Prepareu un bon pa perquè en sucareu força.
Au Maria, i ara què m'has de dir? 

Altres receptes amb tomàquets, per si voleu aprofitar la temporada: amanida de tomàquets amb romesco, chutney de tomàquet, clafotís de tomàquets cirerols, salsa de tomàquet, una sopa freda de tomàquets i fins i tot un sorbet... 

Eu e você sempre, Diogo Nogueira

2 comentaris:

  1. Sempre em deixen sense respiració les teves receptes i les teves fotografíes...
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva,
      Aquesta recepta no és res més que portar a la pràctica allò que veig cuinar. A mi m'agrada el xef Martin perquè acostuma a fer coses senzilles que resulten molt bones. Em fa feliç que t'agradin les meves fotos.
      Petonàs!

      Elimina