Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 7 d’agost de 2017

Salsa de mango {amb pollastre arrebossat i un vestit del Senegal}


De les coses que més m'agrada de la feina és el tracte directe amb persones. Amb unes connectes ràpidament, amb altres et costa més. I una de les persones que vaig connectar fa uns anys va ser en Cone. Va venir del Senegal en cerca d'una vida millor per a ell i els seus fills. No ho ha tingut fàcil i de les últimes vegades que l'he vist, continua amb aquella mirada de qui espera que la vida li canviarà en qualsevol moment, sense perdre l'esperança. Sempre m'ha agradat molt el seu tracte respectuós i correcte i com em diu Sra. Nani amb un català perfecte après en poc temps d'ençà que va arribar. No fa gaire va passar i em va portar un vestit del seu país, de la seva tribu. Un encant de persona. I jo li ho vull agrair en aquest post tot desitjant que pugui trobar aquella feina que espera fa tant de temps i que no arriba.
En aquest món tan globalitzat també anem agafant costums de cuinar amb ingredients que fins no fa massa no eren freqüents. Un d'ells és el mango. Deliciós fruit tropical que té moltes propietats saludables per a la nostra salut. He fet una salsa que quan la Violeta l'ha tastat m'ha comentat que la congelés, que quedaria un gelat molt bo. I molt bones les tires de pollastre arrebossades amb cacauets i moresc fregit. I un plàtan fregit com el que feia la meva mare per a acompanyar molts plats de la seva cuina. Una dedicatòria als mandrosos perquè no costa gens de preparar el plat i resulta un regal per als sentits.

Ingredients:
plàtans fregits,
 - plàtans que siguin durs
 - farina
 - oli de gira-sol
 - sal maldon

salsa de mango,
 - 1 mango pelat i tallat a daus
 - 1 ceba
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre negre
 - una cullerada de gingebre ratllat
 - 3 cullerades soperes d'aigua

pollastre arrebossat,
 - tires de pit de pollastre
 - 1 ou
 - sal i pebre negre
 - pa ratllat
 - quicos de moresc fregit
 - cacauets
 - oli d'oliva verge extra

Farem:
Tallem els plàtans a rodanxes i els passem per la farina.
Fregim a l'oli calent fins que s'hagin daurat.
Traiem i posem en una plàtera amb paper de cuina absorbent.
Salem.

En una paella amb oli hi posem la ceba tallada a rodanxes i deixem ofegar-la fins que sigui transparent.
Per sobre aboquem el mango, salpebrem, afegim l'aigua i el gingebre (opcional).
Deixem coure una mitja hora a foc lent i seguidament passem per la batedora, fins a deixar-ho tot ben fi.

Posem les tires de pollastre en remull en un ou batut i salpebrem.
Seguidament les passem per un plat on haurem posat el moresc triturat no massa fi, els cacauets igualment a trossos grans i el pa ratllat.
Fregim en una paella amb oli d'oliva i posem sobre una plàtera amb paper de cuina.

Servim amb el plàtan fregit, la salsa i el pollastre.
Viatgem amb els sentits.

La javanaise, Serge Gainsgbourg

4 comentaris:

  1. Precioses fotos! Gràcies per les receptes i ojalà la vida millori per tots els Cone del món.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies. Tant de bo puguin arribar a tenir una vida millor.
      Nani

      Elimina
  2. Que buena persona debe ser la que nada tiene y encuentra algo para regalar, esta túnica sería para mi un tesoro, lo mismo que la modelo que la luce. La salsa estupenda.
    Besos desde JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ana,
      Cone es de las mejores personas que he conocido y sí, su regalo tiene mucho valor.
      La modelo es mi nieta Violeta.
      Muchas gracias por pasar por aquí.
      Feliz fin de semana,
      Nani

      Elimina