dimarts, 24 d’octubre del 2017

Cruffins salats de tardor {ve de gust engegar el forn}


La llum de la tardor és una meravella. Qualsevol hora del dia és un espectacle. Cal aprofitar els moments que la natura ens dóna perquè són d'una emotivitat excepcional. I jo intento no perdre'm cap color ni olor d'aquesta època de l'any, la meva preferida. El camp va fent el seu curs i només cal obrir els ulls i estar expectant amb els canvis que es produeixen d'un dia per l'altre.
Així, les cebes de calçots que des de finals de juliol descansen a l'hort ara ja comencen a ser calçades en espera de les calçotades que vindran. I el petit planter del ginjoler que vaig preparar l'estiu passat ja està a punt de ser enviat al seu destí, al nord de Catalunya, tal com em va demanar una seguidora en enamorar-se del  ginjoler de l'hort. Sí, perquè aquest blog té molta vida interna i de vegades es produeixen situacions emocionals que costen descriure. I tot això ens porta a la recepta d'avui i amb un motiu: engegar el forn. Sí, encara que ho faig tot l'any, ara és quan realment apeteix fer-ho i qualsevol cosa que hi puguem coure ens deixarà una flaire a l'ambient que ens reconfortarà. Arriben els dies per a fer tarda de sofà amb una manta i veure un film que ens alimenti l'ànima, o per a veure els partits de futbol (a qui li agradi) on es pot menjar una cosa lleugera tot cridant gol. Aquests cruffins d'avui es fan un no res i igual que una pizza, hi podem posar restes d'allò que tinguem al frigorífic: bolets, formatge, verdures i d'altres. Jo els he preparat salats, però també es poden fer dolços que serviran per a esmorzar, postres o berenar. El nom  de cruffin procedeix de la barreja de croissant i muffin. Va, animeu-vos i el proper cap de setmana els feu i els acompanyeu amb una bona amanida i un bon vi de la terra. Per a tres,

Ingredients:
 - 1 paquet de pasta de full quadrat o rectangular
 - formatge blau o el que més us agradi, jo he posat rocafort
 - bolets
 - tires de bacó
 - l'herba que més us agradi, jo he posat orenga
 - mantega per a untar els motlles
 - un ou batut per a pinzellar
 - motlles de flam

Com fer-los:
Engeguem el forn i el posem a 200ºC.
Passem les tires de bacó per una paella al mateix temps que els bolets.
Tallem la pasta de full en tres tires.
Per sobre posem trossos de formatge, el bacó i els bolets.
Empolvorem amb orenga.
Caragolem les tires de pasta i les posem dins dels motlles, que haurem untat amb mantega.
Pinzellem amb l'ou.
Posem trossets de formatge per sobre.
Enfornem uns vint-i-cinc minuts o fins que els veiem daurats.


Você abusou, Antonio Carlos & Jocafi
               ...Se o quadradismo dos meus versos
                  Vai de encontro aos intelectos
                   Que não usam o coração com expressão...

6 comentaris:

  1. És la idea que necessitava avui, moltes gràcies!!!
    Blog preciosíssim...

    ResponElimina
  2. per què tot el que fas és tan bonic? gràcies!

    ResponElimina
  3. Hola! Un dubte: un cop enrotlles la pasta queda com un rollet de primavera. Com la poses dins les flameres perquè quedin amb forma de magdalena? (sóc molt nova amb això de cuinar.... com pots deduir segurament de la meva pregunta). Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ariadna,
      Sí, i dones forma de rotllet i després la doblegues dins la flamera. Si no ho fas, et quedarà igualment bé però més alt. Ja veuràs que aniràs aprenent sobre la marxa, la cuina és així. Gràcies per passar per aquí.
      ❤️

      Elimina