Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 30 d’abril de 2018

Galetes de civada amb farina d'espelta, nabius i papaia


Ahir va ploure molt. D'aquells dies que mires des de rere els vidres i saps que estaràs a casa la mar de gust, perquè a fora sí que n'està caient una d'aquelles que no paren i que aquelles fotografies que havies imaginat fer al jardí les hauràs de fer a dins de casa. I estàs convençuda que engegaràs el forn perquè t'entra aquella cosa d'anar fent quelcom mentre la casa fa aquella flaire de benestar que et convida a la tranquil·litat i mires la premsa del diumenge tot fent un cafè.
El dia abans, fullejant l'últim número rebut de la revista Cuina, el 215 i que aquest mes porta moltes idees saludables, vaig directe a les receptes de la Gemma Clofent. Com sempre. I justa la fusta, hi trobo unes galetes que sé que em sortiran bones només veient els ingredients, perquè ja n'havia fet unes de similars i em van sortir molt bones, les de crunxi xoco i coco. He de dir que no hi tinc la ma trencada amb les galetes, però les de la Gemma em fan confiança i serviran. Jo hi afegeixo la papaia deshidratada. Nabius vermells/robins i papaia/citrines, una joia de galetes. Així que m'hi poso amb la KA. De pas, ella les acompanya amb un batut de plàtan, mango i fruita de la passió amb llavors de xia. A mi els batuts m'agraden moltíssim. A casa en diem vitamines, tal com al Brasil. Al blog, en tinc uns quants a l'etiqueta de batuts. I normalment acostumo a fer-los amb els fruits tropicals amb els quals ens els preparava la meva mare: alvocat, papaia, plàtans. I no els faig amb xia, perquè ara no en tinc al rebost. Però us diré una manera de fer-los amb xocolata que surten molt bons: amb llet, unes cullerades de cacau en pols i la fruita triada, pelada i a trossos. Tot passat per la batedora. També els podeu preparar amb els batuts de xocolata que venen ja llestos. Va, que per a esmorzar o berenar tindreu unes galetes de luxe amb un batut que us transportarà a terres llunyanes, tal com em passa a mi.

Ingredients:
 - 90 g de sucre morè de canya
 - 1 ou
 - una culleradeta de canyella
 - 110 g d'oli d'oliva verge extra
 - 80 g de farina d'espelta
 - 150 g de flocs de civada
 - 1 culleradeta d'impulsor
 - 2 cullerades de nabius vermells deshidratats
 - 2 cullerades de papaia deshidratada

Com les preparem:
Hidratem els nabius i els trossos de papaia amb aigua.
Barregem l'ou amb el sucre.
Afegim l'oli tot remenant.
Incorporem els ingredients secs.
Escorrem els fruits que teníem en aigua i els posem a la massa.
Repartim-la en boletes d'uns 20 g, en una safata de forn, ben separades.
Les courem uns 15 minuts a 180ºC, fins que estiguin daurades.
He de dir que jo les he fet amb el dispensador de gelat i pesaven uns 80 g.
N'han sortit 10 i han tardat 20 minuts a daurar-se.
Bones, boníssimes.

Jean-Luc, Els Amics de les Arts

6 comentaris:

  1. T'he de ser sincera, no sóc d'aquestes farines integrals i tan sanes, jo sóc del de sempre, m'agraden els dolços de farina blanca, sense additius, això sí, i sucre blanc, potser en sóc poc coneixedora, però és que veient les teves fotos i amb les teves explicacions sempre vénen ganes de tastar el que fas, fa tan bona pinta...
    Com sempre un plaer fer-te una visita i així, poder-te desitjar un bon mes de maig.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La farina d'espelta és una de les més antigues i fins no fa massa el seu gra només alimentava els animals. Jo crec que és qüestió de conèixer les opcions que tenim a mà.
      Bon cap de setmana!

      Elimina
  2. Quina bona pinta les teves galetes !!, sóc molt negada per la reposteria.
    Gràcies Nani !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo sóc negada per a fer galetes. D'aquelles coses que m'hi he de posar...

      Elimina
  3. Em fan força goig! Tinc la revista i no m'hi havia fixat. Les faré, tinc tots els ingredients al rebost;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Au, agafa la revista que veuràs que les de la Gemma són de mida diferent.

      Elimina