dijous, 31 de maig del 2018

Receptes versionades pel Quintaforca


Que et versionin receptes d'un llibre i que les cuinin amb estima i delicadesa és un fet que et fa emocionar. Que a més estiguis acompanyada de persones que aprecies i puguis compartir amb elles aquesta emoció és una vivència que difícilment oblidaràs. I això em va passar dimarts, quan en Xavi i en Jordi del restaurant Quintaforca, junt amb el seu equip, varen aconseguir convertir un sopar en una nit memorable. 
Tot va començar quan vàrem parlar d'organitzar un sopar per a fer diferents lectures d'algunes de les receptes del llibre Codonys a l'armari,  i que tal com hi escric, són unes pautes escrites que podem i hem de variar, adaptant-les als gustos que hem adquirit per tradició familiar. I ells s'ho van prendre al peu de la lletra: van fer unes interpretacions tan exquisides com insuperables. El tast constava dels següents plats:
 - Tirabecs
 - Amanida de patata
 - Crema de crancs
 - Verats al forn
 - Arròs de conill
 - Cóc d'avellanes
 - Trufes amb xocolata 
 - Pa amb oli, xocolata i sal (una recepta d'en Jordi)

No tan sols les van versionar amb molta imaginació sinó que també amb molt de gust i les presentacions recordaven, amb algun detall, les fotografies del llibre. I així la degustació va resultar un autèntic regal per al paladar dels més exigents. Seguint la filosofia del restaurant, i del llibre, els ingredients eren de proximitat, temporada i ecològics. Amb un toc elegant i delicat, ens varen complaure amb un festival de colors i gustos sensacionals. 
Per a arrodonir la nit, els vins que es varen servir venien del celler Bernaví de Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta. En Marco i la Ruth, van fer una tria especial per a cada plat i convertiren la vetllada en un ambient festiu, amb una contagiosa harmonia entre tots els comensals. Així desfilaren, el Ventuno, un rosat de morenillo (que per cert, la revista Cuina el recomana en el seu número d'aquest mes per a les nits d'estiu), el Nottebianca, el 3D3, el Negreita i el Ca'Vernet. No us sabria dir amb quin em quedaria. Però sí que us diria que els visitéssiu al celler i veuríeu les vinyes productores d'aquestes meravelles de vins. Ja us les vaig ensenyar quan en Marco va cuinar els seus deliciosos espaguetis alla carbonara.
I tal com subtitulo al llibre la recepta dels Farcellets de col, que bé s'està a la cuina quan s'hi està bé, doncs això. Perquè no sé si heu anat mai al restaurant de Casafort, si la resposta és afirmativa, sabreu que la cuina és a la vista i això em recorda que un cop vaig llegir que una cuina vista és cuina d'artista...
I moltes gràcies a tots els que em vàreu acompanyar en aquesta nit tan especial. 

I tot parlant de versionar receptes, a mi també m'agrada molt escoltar tot sovint diferents interpretacions d'una mateixa cançó. Un costum que m'encanta. M'agrada comparar i saber com cada músic les adapta a la seva manera de fer i sentir. De la melodia que va fer famosa la cantant Gloria Gaynor ara fa quaranta anys (1978), I Will Survive, l'Aretha Franklin la canta d'una manera exquisida i que em delecta tant com l'original. Aquí la teniu:


10 comentaris:

  1. Espectacular el tracte la fotografia el mimo de com escrius i brutal la cançó escollida !! Moltes gràcies Nani!!

    ResponElimina
  2. yes !! i will survive. quina bellesa a les imatges! i quina delícia de sopar

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que tu 'surveviuràs'...
      Gràcies per la companyia.

      Elimina
  3. El llibre té la seva magia i la seva poesia. I aquestes interpretacions li donen una altra sensibilitat però recordant l'original.
    Un luxe els moments així Nani!
    Una abraçacada ben forta!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estimada Palmira,
      Segur que t'hauria agradat les variacions del llibre. Varen ser interpretades amb una gran exquisidesa.
      Una abraçada per a vosaltres també.

      Elimina
  4. Un gran conjunció "estelar", les teves receptes i poesia i la genialitat i el bon fer del Quintaforca. Moltes felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Manel. Dimarts els astres es van conjurar i van afavorir una gran interpretació.

      Elimina
  5. Gran admiració per els cuiners i fotògrafa. Quina creativitat, no m’estranya que fos una nit màgica.

    1978 un bon any, molts records !!

    ResponElimina
  6. Quin goig tot plegat i quina gran idea fer aquest sopar d'interpretació del teu llibre. Me n'alegro que tot sortís rodó!

    ResponElimina