Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules Penedès per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 9 de juliol de 2018

Cobbler de préssec, un pastís americà


A la meva filla Bibi no li agraden els dolços i per aquest motiu em va cridar l'atenció quan em va dir que a San Francisco, en una cafeteria, va menjar un pastís que li va agradar moltíssim i que l'havia de fer per a compartir-lo al blog. Era un cobbler i jo no sabia ni com posar-m'hi. Cercant per la xarxa vaig trobar unes quantes receptes i entre totes he fet una que he adaptat a la meva manera, aquí la teniu. De fet, vaig aprofitar que havia de venir una amiga a passar el dia i m'hi vaig atrevir. De pas, com que ella va portar un cava de Maria Rigol Ordi de Sant Sadurní d'Anoia, el vam acompanyar d'una copa i el berenar va resultar rodó. 
I així, el resultat m'ha agradat força. Com que encara tenia préssecs del dia que vaig anar al Penedès, a Sant Pau d'Ordal, al Mercat del Préssec, els vaig posar al pastís, tot i que he vist que es pot fer amb la fruita que més convingui i agradi. Que no us faci mandra engegar el forn, perquè els vostres us agrairan el resultat. Som-hi.

Ingredients per al motlle que he fet servir, una paella de ferro colat de 20 cm de diàmetre:
 - 1 kg de préssecs que un cop pelats i despinyolats quedaran en uns 650 g
 - 40 g mantega
 - 2 cullerades soperes de mel
 - 1 taronja ecològica, la meva del meu hort
 per a la massa,
 - 250 g de farina
 - 90 g de sucre de llustre
 - 1 sobre de sucre de vainilla
 - 1 cullerada (postres) de llevat Royal
 - 100 g de mantega freda
 - 100 g de nata líquida

Com preparar-lo:
Us he de dir que l'he deixat mig preparat al matí i així només ha calgut enfornar-lo a l'hora del berenar, però si us sembla, el podeu preparar tot d'una vegada.
Per a coure la fruita posem la mel i la mantega a la paella, que a mi m'ha servit de motlle, afegim els préssecs tallats a trossos, hi aboquem el suc de mitja taronja i la seva pell ratllada de manera molt fina.
Deixem coure a foc amorós durant una mitja hora i reservem.
Seguidament preparem la massa que el cobrirà posant la farina en un bol gran junt amb el sucre, el sucre de vainilla, el llevat i la mantega freda tallada a daus. 
Treballem amb els dits barrejant a fi que quedi amb textura de sorra.
Finalment hi aboquem la nata i continuem treballant.
Fem unes boles que aplanarem i passarem per una mica de farina.
Cobrim el motlle amb aquestes boles i cap al forn que haurem preescalfat a 180ºC, durant uns 35 minuts o fins que el veiem daurat.
Un cobbler molt bo per a passar una tarda d'estiu.
Per cert, un any més amb un pomet de Semprevives al cistell.

Despertar, Sommeliers
...Ens van ensenyar 
      que convé callar
        Però ens hem cansat 
          i ara hem despertat...

5 comentaris:

  1. què puc dir? harmonia i bellesa. gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un pastís molt apetitós per un berenar d'estiu.
      Gràcies Nani !!

      Elimina
  2. Quin berenar més bo! i amb aquest cava encara més!!!
    Aquesta nova model també la conec;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, la cuina violeta ja no té secrets per a tu...

      Elimina