Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules Penedès per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 27 d’agost de 2018

Pastís de formatge amb peres blanquilla de la DOP de Lleida


Que les peres combinen bé amb el formatge, ho sabem. Que una manera de fer menjar fruita a qui no li agrada és incorporar-la als àpats: en una amanida, en un estofat o en molts altres plats, també ho coneixem. Així que avui us porto un pastís que farà que no es resisteixin menjar fruita i formatge alhora. A més, jo sempre he trobat que les peres són molt fotogèniques i m'agrada fotografiar-les.
No sé si recordeu el brownie amb peres o rostit de costella de porc amb peres, el primer recorda com queden de boniques les peres i el segon, com són de bones perfumades amb ratafia. Amb aquest pastís les poso amb pell i un altre cop veiem com adornen d'una manera ben senzilla. He triat la Blanquilla de la Denominació d'Origen Protegida Pera de Lleida, que és la més sucosa i que resulta molt tendra a l'hora de preparar-la.

Ingredients per a un motlle de 24 cm,
 - 3 peres blanquilla de la DOP Lleida
 - 180 g de formatge blanc fresc, mató o del tipus Philadelphia
 - 1 beina de vainilla
 - 4 ous
 - 250 g de farina
 - 250 g de panela ecològica, sucre de canya integral
 - 1/2 tassa (cafè) d'oli d'oliva verge extra
 - 1 sobre de llevat químic Royal
 - 100 g de sucre morè
 - 1/2 tassa (cafè) d'aigua
 - 1 cullerada sopera de Chartreuse groc
 - paper de forn
 -mantega per a untar el motlle

Com el preparem,
Comencem rentant les peres, partint-les per la meitat i si voleu, a quarts, i sense pelar.
Les courem en una paella, a foc mitjà, amb el sucre morè, l'aigua i el Chartreuse, uns 20 minuts aprox.
Mentrestant engeguem el forn a 180ºC perquè es vagi escalfant.
En un bol gran, batem els ous, hi afegim la panela, el formatge esmicolat i deixem una massa cremosa.
Jo ho he barrejat amb la Thermomix, 40 segons a velocitat 3.
Un detall és que contra més tou sigui el formatge més humit sortirà el pastís i fins i tot aconsellaria posar-ne uns 200/250 grams.
Ara incorporem la farina, els grans de la beina de vainilla que haurem tret amb una cullereta, el llevat i l'oli d'oliva.
Tallem el paper de forn amb la forma del cul del motlle i el folrem.
Untem les parets amb mantega.
Disposem les peres sobre el paper i un parell de cullerades del suc de coure-les.
Aboquem la massa per damunt i enfornem durant uns 40 minuts o fins que punxant el pastís amb un bastonet o ganivet, surtin secs.
Desemmotllem girant-lo cap per avall i deixem refredar sobre una reixa.
Servim per a esmorzar, de postres o per a berenar.

Love Will Conquer All, Lionel Richie

4 comentaris:

  1. Quin cóc més bo i més bonic! Tinc tots els ingredients al rebost i ganes d'engegar el forn, així és que no tardaré en fer-lo;)
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Només de veure'l en llepo els dits !!

    ResponElimina