dissabte, 15 de setembre del 2018

Galetes de flors


I és que això de tenir un blog fa que convisquis virtualment amb persones que no coneixes, algunes les acabes coneixent i d'altres, a més a més, esdevenen amics com si ho fossin de sempre. Dins de la blogosfera hi ha de tot: blogs normals, d'altres bonics, uns molt bonics i alguns amb una sensibilitat excepcional. D'aquests últims he triat un que no fa gaire vaig descobrir per un comentari que em va deixar.
Aquest blog és Un trosset de natros i si el visiteu, no busqueu espectacularitat, sinó que l'heu de llegir i trobareu que qui hi ha darrere ni tan sols busca protagonisme -encara no sé com es diu la seva autora- sinó que comparteix vivències i saviesa popular, la de sempre. No hi ha postureig, és un blog  autèntic. Veure i llegir les seves experiències al Priorat em produeix benestar, potser per la seva proximitat a la natura i de com mira el pas del temps fa que m'hi identifiqui. Quina grandesa. La senzillesa de les seves receptes, es nota una cuina que ve de família, m'agrada molt perquè segueix el ritme de les temporades. I avui, de bon matí, amb la flaire dels gessamins florits del jardí, he recordat que vaig veure al blog unes galetes amb flors que em van encisar per com queden de boniques. Jo, que no sóc gens destra amb les galetes, i amb els pans tampoc, les vaig trobar molt fàcils i boniques. Així que permet-me un trosset de natros, que avui faci les teves galetes. De fet, és la segona vegada que empro una de les teves receptes: no fa gaire vaig confitar uns tomàquets cirerols que varen quedar boníssims. De pas, aprofito per a dir-vos que el visiteu, i segur que us tornareu addictes, només publica un cop al mes. I ara comencem, que el forn demana que l'engeguem.

Ingredients per a fer unes galetes ben bones,
 - 240 g de mantega en pomada, a temperatura ambient
 - 400 g de farina
 - 120 g de sucre de llustre
 - 1 ou
 - 1 pessic de sal
 - 1 culleradeta d'essència de rosa, vainilla... (opcional)
 - flors comestibles, les meves del jardí
 - paper film

Com les pastem,
Cal que barregem els ingredients sense pastar-los massa.
Amb un corró i entre dos papers film, aplanem la pasta aconseguida deixant-la amb un gruix d'un 1,5 cm aproximadament.
Deixem que reposi uns 30 minuts com a mínim, o també tota la nit, al frigorífic.
Amb els talla pastes que més ens agradin, tallem les galetes i hi posem les flors damunt, amb delicadesa perquè quedin enganxades.
Jo les he tallat amb un ganivet, les volia rústiques.
De les flors que veieu a les fotografies només he posat gessamí, dent de lleó i romaní.
La resta de flors hi són per a donar color.
Les coem al forn, preescalfat a 180ºC, calor a dalt i baix, durant uns 10/12 minuts.
Deixem que es refredin damunt d'una reixeta.
Ens aconsellen que les flors que hi posem ens assegurem que siguin comestibles (pensaments, violetes, romaní, espígol, clavellines, ...).
Prepareu cafè, infusions o xocolata per acompanyar.
Observeu el somriure de qui us acompanyi.

Smile, Aitana López

8 comentaris:

  1. quina meravella !! quines ganes d retrobar-te

    ResponElimina
  2. I amb el teu blog jo també trobo amistat, paraules sàvies i addicció...Molts petons.

    ResponElimina
  3. Ostres, no tinc paraules per descriure com m'ha emocionat aquest post!!! Moltíssimes gràcies. Com tu dius el meu blog és MOLT senzill i modest, amb gairebé cap més pretensió que deixar un llegat virtual als nostres fills; està a anys llum del teu súper blog! Repeteixo: moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per la teva sensibilitat. Em vaig quedar curta parlant del teu blog i m'agraden molt totes les teves receptes. Estigues segura que deixes un bon llegat per als teus i per a molts més. Moltes gràcies.

      Elimina
  4. Quin post més maco, no sé si per les paraules o per les fotos...
    Per cert, hem fet el gaspatxo de préssec i no ens ha agradat... ens ha encantat i ara som addictes!
    Una abraçadaben forta Nani!!!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Palmira, moltes gràcies per les teves paraules. Contenta de que hagis fet el gaspatxo i us hagi agradat. Un petó a la guapíssima Polyanna. La Violeta té ganes de trucar-li. A veure si el cap de setmana que sigui aquí ho aprofitem.
      Una abraçada!

      Elimina