dilluns, 8 d’octubre del 2018

Les verdures d'en Bru


M'agrada viatjar i veure entorns desconeguts, que per més que els hagis vist en reportatges i fotografies, sempre t'acaben aportant detalls que desconeixies. Parlar amb persones locals, sempre que sigui possible segons la parla, ja és un plus a sumar. En aquests moments m'agrada molt anar per casa nostra, per llocs que tenim a tocar i que no coneixem o que fa molts anys que no hi has tornat. I això m'ha passat amb Banyoles i el seu entorn, amb paisatges paradisíacs i qualitat de vida.

Quan arribes al destí marcat, Mas Titot, el primer que et surt a rebre és en Terrós. Tot ell és d'un sol color, tot i que borda, és tranquil i tímid. I sí, després surt en Bru, l'amabilitat personificada. Només el coneixia per haver parlat per telèfon i la seva veu ja delatava una manera de ser i una filosofia vital especial. Com l'espai on habita. Bé, habita quan no és a Berlín, ciutat amb la qual comparteix la seva vida. Viu i es desviu pel seu fill Arjuna, que si no recordo malament, em va explicar que significa 'guerrer de la pau'. Tot en Bru resulta diferent, una persona sensible, culta, viatjada i de la terra. Portes deu minuts amb ell i sembla que ens hàgim vist ahir. Naturalitat és una altra característica seva. En una primera visita al seu hort i hivernacles, ja hi observes plantes, que encara que n'hagis menjat o cuinat, no et pots imaginar com són les seves flors ni com creixen: albergínies japoneses, baies de goji, nyàmeres, fulles de mostassa, bledes de colors i tota mena de carabasses i pebrots. Les podeu veure per aquest ordre en les fotografies. I molts més cultius que em deixo al calaix. Evidentment tot ecològic, tal com és la seva empresa Hinomaki, entreu i ho veureu. En Bru està content amb la seva feina, ha aconseguit ser proveïdor d'importants restaurants, tant de Barcelona com de la resta de casa nostra. I així vam passar el dia. Abans de dinar va preparar un te verd com aperitiu que vàrem combinar amb una pastanaga crua deliciosa. La conversa sobre la seva experiència de vida abans de dinar va trancórrer tranquil·la mentre observàvem la natura  que amb els seus colors i temperatura ja ens avisava que la tardor era aquí. Després va elaborar una deliciosa amanida de quinoa amb verdures del seu hort per a dinar. Pebrots escalivats i de postres, meló. Com no, de casa també. Un dinar on no vàrem trobar faltar ni la carn ni el peix.

Ingredients per a una amanida de quinoa:
 - quinoa
 - ceba, pebrot, tomàquet, pastanaga i altres verdures al gust
 - llimona per a amanir
 - oli d'oliva verge extra
 - sal

Com preparar-la:
Rentem la quinoa i la posem a bullir en aigua, tres parts d'aigua per una de quinoa.
Salem i deixem bullir una mitja hora.
Escorrem.
En Bru em va comentar que la va bullir a primera hora del matí i la va deixar a l'escorredor fins a l'hora de dinar, per tal que perdés tota l'aigua.
Tallem les verdures a daus i les amanim amb el suc de la llimona.
Afegim la quinoa i remenem bé.
Així la traurem a taula i cadascú que l'amaneixi al gust amb sal i oli.
També ens van acompanyar els pares d'en Bru, na Margarida i en Nicolau, els iniciadors del projecte agroecològic i molt bons conversadors.
Es pot ser més feliç compartint taula i conversa? No.

Futur incert, Sanjosex

       ...Davant d'un futur incert...
             amb molt per descobrir,
                 no vull decidir
                     i perdre aquest moment...

4 comentaris:

  1. Respostes
    1. Ruth, una meravella tot: els fruits i el Bru. Un altre món és possible.

      Elimina
  2. Nani sempre encantada de la teva visió del món, i si la companyia és immillorable, encara més! Petons forts!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Míriam, va ser un dia molt agradable com ja t'ho pots imaginar.

      Elimina